Folosești zilnic Whatsapp? Șase greșeli pe care le faci când folosești aplicația pe telefonul tău

Folosești zilnic Whatsapp? Șase greșeli pe care le faci când folosești aplicația pe telefonul tău

Folosești WhatsApp și, deși pare ușor de utilizat, nu știi că poți face câteva greșeli. Află care sunt cele mai uzuale erori pe care le poți face fără să îți dai seama.

Greșeli pe care le poți face atunci când folosești WhatsApp

Cu toate că poate crezi că știi totul despre aplicație, având în vedere că o utilizezi zilnic și este destul de ușor a face acest lucru, în continuare, poți comite câteva erori care îți pot cauza neplăceri. Iată cele șase greșeli pe care le poți face atunci când utilizezi aplicația mobilă.

Blocarea aplicației WhatsApp

Blocarea WhatsApp separat pe iPhone este foarte importantă, pentru că cei care vor utiliza telefonul tău, nu vor putea citi mesajele primite. Pentru a configura acest lucru, accesează setările WhatsApp, apoi „Cont” și apoi  „Confidențialitate”.

De aici, poți activa „Blocarea ecranului” fie cu Touch ID, fie cu Face ID. De asemenea, vei putea alege o perioadă de timp pentru care este necesar din nou ID-ul.

Texte cu ștergere automată

WhatsApp are, de asemenea, o funcție adăugată recent, care va autodistruge automat noile mesaje după o zi. Noua actualizare are ca scop sporirea confidențialității, prin distrugerea mesajelor WhatsApp vechi. Poți seta Disappearing Messages să se activeze automat pentru toate conversațiile noi, fără a afecta conversațiile existente.

Totodată, află că au fost adăugate durate noi pentru mesajele care dispar, între 24 de ore și 90 de zile. De acum poți alege dintre cele patru opțiuni disponibile: 24 de ore, 7 zile, 90 de zile sau deloc. Accesează Setări > Cont > Confidențialitate și apoi activează Cronometrul implicit pentru mesaje.

Nu trimite nimănui codul tău WhatsApp

Există o înșelătorie inteligentă de care trebuie să fii conștient. Atacul se învârte în jurul codului de verificare din șase cifre pe care WhatsApp îl dă atunci când dorești să recâștigi accesul la contul tău. De asemenea, implică un hacker care preia controlul asupra unuia dintre conturile WhatsApp ale unui contact pe care îl ai în agendă și de a trimite mesaje în numele tău.

Hackerul va trimite mesaje pretinzând că este prietenul tău în același timp în care primești un mesaj text sau e-mail de la WhatsApp cu un cod de verificare pe care hackerul l-a solicitat pretinzând că ești tu. Acest cod este dat numai atunci când încerci să faci modificări în contul tău.

Hackerul – dându-se drept prietenul tău – va pretinde că a cerut accidental să fie trimis codul de verificare la numărul tău și îți va cere să-l trimiți. Nu ar trebui să împărtășești nimănui codul din șase cifre. Dacă o faci, hackerul va putea prelua contul tău.

Nu veți mai avea acces la cont, iar hackerul poate încerca să îți înșele prietenii și să îți citească mesajele private. Dacă primești un mesaj suspect de la un prieten, încerarcă să-l suni pentru a vedea dacă poți vorbi cu el în persoană și verifici ce se întâmplă.

Dezactivați salvarea automată a conținutului media

Asigură-te că WhatsApp nu salvează toate fișierele media în memoria telefonului. Deschide WhatsApp, dă clic pe „Setări” și apoi pe „Stocare și date”. Apoi selectează „Chat-uri” și dezactivează comutatorul numit „Salvare în camera foto”.

Configurează verificarea în doi factori

Ar trebui să activezi verificarea în doi pași chiar acum. Este un pas suplimentar pentru verificarea numărului tău de telefon, pentru a-i împiedica pe hackeri să preia contul tău. Deturnarea unui cont WhatsApp este o modalitate ușoară de a câștiga încrederea prietenilor și a familiei tale, permițând să fie puse în aplicare și mai multe escrocherii.Pentru a activa verificarea în doi pași, accesează Setări > Cont și comută setarea la Activat.

Blochează setările de grup

Există o setare pentru a împiedica străinii să te adauge în grupuri. Accesează Setări WhatsApp, apoi Cont, apoi Confidențialitate, apoi Grupuri. Acum poți alege cine îți poate trimite invitații de grup.

Opțiunile tale sunt: Toată lumea, Contactele mele și Contactele mele, cu excepția. Prima opțiune este cea mai deschisă, permițând oricui cu numărul tău de telefon să te invite. Deci, cel mai bine alegi una dintre celelalte două opțiuni.