Final de eră pentru Citroen: a fost fabricat ultimul model C1

Final de eră pentru Citroen: a fost fabricat ultimul model C1

Producția mult iubitului Citroen C1 s-a încheiat după ce ultima mașină a ieșit de pe linia de asamblare în Republica Cehă.

Acesta marchează sfârșitul unui model de mare succes pentru marcă, cu aproape 1,2 milioane de versiuni ale mașinii de oraș vândute clienților de când a apărut pe scenă în 2005.

Citroen C1 a făcut parte din trio-ul Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo, singurul rămas în viață după anii de criză fiind modelul japonezilor. Acesta nu doar că a supraviețuit, dar este și unul dintre cele mai vândute modele ale Toyota.

Dimensiunea compactă a lui C1 a fost pe placul clienților, în timp ce configurațiile sale cu trei și cinci uși au însemnat că există o versiune care să se potrivească majorității cumpărătorilor.

Versiunile ulterioare au fost îmbunătățite odată cu introducerea unui ecran tactil de șapte inch, în timp ce un acoperiș electric în stil cabrio a deschis cabina pentru modelele Airscape.

Viitorul pentru Citroen

Acum, totuși, Citroen își îndreaptă atenția către „nevoia unei soluții electrice ultra-accesibile”, pe care o consideră noua sa mașină de oraș Ami Electric.

Ami urmează să se lanseze anul acesta, în urma unui interes uriaș din partea clienților. Conceput pentru „microcălătorii”, măsoară doar 2,41 m lungime – semnificativ mai mic decât C1, cu o lungime de 3,46 m – și poate transporta două persoane pentru până la 75 de kilometri între încărcări.

Cu toate acestea, reîncărcarea bateriei lui Ami se poate face în doar trei ore.

În același timp Citroen vine cu o alternativă pentru clienții care își doresc o mașină mai mare, modelul C3.

Reprezentanții companiei franceze spun că C3 se adresează celor care doresc un automobil cu motorizare cu combustie și cu un spațiu mai mare.

„Pentru cei care doresc un model cu cinci uși care să fie practic și accesibil, sperăm că C3 va prelua afacerea modelului C1 atunci când acești clienți sunt pregătiți pentru reînnoire. Credem că vor fi plăcut surprinși de cantitatea echipamentelor și spațiului.”

Citește și:
Etichete: