Final de eră la BMW: ce se întâmplă cu prima sa mașină electrică

Final de eră la BMW: ce se întâmplă cu prima sa mașină electrică

BMW i3 este un hatchback electric compact de lux care a fost construit din 2013.

Un total de 250.000 de modele compacte electrice BMW i3 au fost construite de la începuturile sale.

Marca germană de mașini de lux BMW a încetat producția de hatchback electric compact i3 după nouă termen de un an. Producătorul auto raportează că au fost construite un total de 250.000 de unități de BMW i3.

Pentru a sărbători călătoria de nouă ani a companiei, BMW a introdus un lot limitat de HomeRun Edition a i3. Aceasta vine ca o renunțare la modelul hatchback compact electric BMW i3.

BMW i3 a venit ca un concurent împotriva rivalilor precum Nissan Leaf și Tesla Model S. Cu toate acestea, niciunul dintre aceștia nu a fost concurenți direcți împotriva i3. BMW a lansat i3 într-un moment în care pe piață erau doar câteva mașini electrice. Este vândut într-un total de 74 de țări din întreaga lume.

Ultimele modele, ediție limitată

BMW i3 a fost cunoscut drept primul vehicul electric produs în serie de producătorul auto. De asemenea, a avansat know-how-ul producătorului de automobile în construcții compozite, cu carcase din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), șasiu din aluminiu care conține un pachet de baterii și motor electric.

BMW a folosit materiale parțial reciclate pentru pielea termoplastică. Producătorul auto a susținut că 25% din interiorul acestei mașini a fost construit cu material reciclat. BMW a fabricat panourile ușilor i3 cu fibre fabricate din uzina kenaf. Părțile tabloului de bord au fost construite din lemn de eucalipt.

Vorbind despre modelul în ediție limitată, BMW i3 HomeRun Edition va fi construit într-un număr limitat de doar 10 unități. BMW i3 HomeRun Edition vine vopsit într-una dintre cele două opțiuni de culoare din programul BMW Individual.

Acestea sunt Frozen Dark Gray și Frozen Red II, ambele fiind finisate mat. Cabina mașinii primește tapițerie din piele în Vernasca Dark Truffle, bord din piele, volan din piele cu ornamente galvanizate, căptușeală Carum Gray a plafonului, precum și iluminare ambientală și de bun venit.

Etichete: