Familia care trăiește într-un sens giratoriu. Au refuzat orice ofertă de a se muta cu cățel și purcel din rond

Familia care trăiește într-un sens giratoriu. Au refuzat orice ofertă de a se muta cu cățel și purcel din rond

O familie trăiește într-un sens giratoriu de mai bine de patru decenii. Aceștia au refuzat să își părăsească locuința ori de câte ori li s-a propus acest lucru.

David John și Eirian Howatson s-au mutat în casa din Denbighshire, Țara Galilor, în 1960 cu aproape două decenii înainte ca planurile sensului giratoriu să apară pe hartă. Cu toate acestea, viața lor a fost dată peste cap atunci când în jurul casei lor a fost construit sensul giratoriu Denbigh.

David și Eirian au refuzat să se mute după ce li s-a spus că nu pot construi o altă casă în terenul de care dispuneau. Sensul giratoriu a fost finalizat în 1980, an în care și David John murea. 42 de ani mai târziu, casa încă există acolo și este locuită, scriu cei de la Mirorr.

Viața în sensul giratoriu „devine plină uneori”, spune Clwyd Howatson, care a locuit acolo aproape toată viața. Familia Howatson este formată din șapte copii și 12 nepoți care vizitează în mod regulat casa din sensul giratoriu.

Casa din sensul giratoriu
Casa familiei Howatson din sensul giratoriu

Familia trăiește de patru decenii într-un sens giratoriu

Desigur, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale de adult aici, Clwyd spune că este ceva cu care s-a obișnuit. De asemenea, bărbatul povesteşte că oamenii pun mereu două întrebări: „Cum ajung la tine acasă?” şi „Este zgomotos?”.

Acesta a firmat că nu este ca și cum ai trăi la orice șosea, însă nu este așa de rău având în vedere că imobilul este dotat cu geamuri termopan, așa că zgomotul nu îi deranjează foarte tare, nici măcar atunci când ajunge la ore de vârf.

„Pe de altă parte, coborârea din sensul giratoriu poate fi o mică provocare. Când oamenii se află într-un sens giratoriu, nu se așteaptă să iasă cineva din sensul giratoriu. Poate fi și puțin ciudat dacă cineva te lasă să pleci pentru că cineva ar putea veni pe cealaltă bandă, dar nu avem nicio problemă cu asta, avem tendința să așteptăm până când este puțin mai liniștit”, povestește bărbatul.

Cât despre accidente, Clwyd spune că au fost norocoși de-a lungul anilor și nu au avut parte de nimic grav.

Familia refuzat sa se mute din sensul giratoriu
Famili Howatson trăiește în sens giratoriu de mai bine de patru decenii