10 mart. 2022 | 13:25

Facebook își schimbă politica: cu ce ajută Ucraina

ACTUALITATE
Facebook își schimbă politica: cu ce ajută Ucraina

Facebook și-a actualizat secțiunea de ajutor comunitar din Ucraina pentru a adăuga resurse de la agențiile locale ONU și Crucea Roșie. Informațiile adăugate de Facebook vor facilita utilizatorilor să găsească ajutor medical și alte tipuri de asistență nu doar în Ucraina, ci și în țările vecine.

În plus, Community Help conține acum linia de asistență WhatsApp pentru serviciile de stat de urgență din Ucraina pentru a conecta oamenii cu actualizări critice și servicii vitale.

Pentru a se asigura că persoanele care au nevoie de ele pot accesa rapid secțiunea, Facebook pune un link către Community Help în partea de sus a fluxurilor sale pentru utilizatorii din Ucraina, chiar dacă aceștia au părăsit deja țara. Linkul va apărea, de asemenea, în partea de sus a rezultatelor căutărilor relevante pe Facebook, precum și în partea de sus a feedurilor Instagram ale utilizatorilor.

Facebook și-a actualizat, de asemenea, Centrul de Sănătate Emoțională, adăugând sfaturi de sănătate mintală (cum ar fi cum să sprijiniți copiii în timpul unei crize) de la OMS și alte organizații în ucraineană, rusă și engleză.

Rețeaua socială adaugă linii de asistență

De asemenea, utilizatorii din Ucraina ar putea începe să vadă mai multe reclame care îi conectează cu organizațiile care oferă ajutor, deoarece Facebook oferă acestor grupuri acces la campanii publicitare gratuite pentru a trimite mesaje critice celor care au nevoie de ele. Organizația Mondială a Sănătății, de exemplu, a publicat reclame care promovează informații despre alăptare pentru mamele strămutate.

În cele din urmă, cei care trebuie să ia legătura cu linia de asistență pentru sănătate mintală a OMS din Ucraina și țările învecinate pot adăuga numărul +41 79 893 18 92 la contactele lor WhatsApp. Pur și simplu trebuie să trimită mesajul „bună” la acel număr pentru a începe procesul.

Facebook a făcut alte câteva mișcări în ultimele două săptămâni ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Rețeaua de socializare a retrogradat anterior mass-media de stat rusă pe întreaga sa platformă și a eliminat conturile false care stimulau informațiile rusești în Ucraina, la scurt timp după începerea atacurilor. De asemenea, a activat un instrument de „blocare a profilului” pentru oamenii din Ucraina, oferindu-le o soluție cu un singur clic pentru a se asigura că nimeni din afara listei de prieteni nu le poate vedea postările, fotografiile și informațiile.