Facebook are probleme: ce a declarat Mark Zuckerberg

Facebook are probleme: ce a declarat Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg le-a spus angajaților că Facebook și-a planificat creșterea într-un mod prea optimist.

Cea mai mare companie de social media din lume a estimat în mod eronat o creștere a utilizării și a veniturilor în timpul restricțiilor legate de Covid-19, conform Reuters.

Mai exact, Zuckerberg a răspuns la o întrebare a unui angajat la o întâlnire și a spus că angajările au fost prea agresive și că nu a luat în considerare posibilitatea unei recesiuni economice.

Facebook are probleme financiare

Meta, proprietara Facebook, a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor și a estimat că va avea loc o nouă scădere în trimestrul al treilea. În discuția cu un investitor, Zuckerberg a spus că el crede că economia intră într-o recesiune care va avea un ”impact larg” asupra afacerii de publicitate digitală.

”Este întotdeauna greu de prezis cât de adânci sau cât de lungi vor fi aceste cicluri, dar aș spune că situația pare mai proastă decât în ​​trimestrul trecut”, a declarat el, potrivit aceleiași surse.

Facebook intenționează ”să reducă în mod constant creșterea numărului de angajați” în anul următor, conform lui Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a făcut un anunț îngrijorător pentru angajații săi, aproximativ 78.000 la nivel global. Șeful Facebook i-a avertizat că gigantul din social media se confruntă cu “una dintre cele mai grave perioade de declin economic din istoria recentă”.

Ca măsură imediată, compania urmează să reducă angajările și alocările de resurse pentru a rezista impactului. Meta și-a revizuit în scădere planurile privind angajările în acest an, cu circa 30%, de la un obiectiv inițial de 10.000 de noi angajați, conform Retuers.

Zuckerberg le-a spus angajaților că trebuie să se aștepte să facă aceeași muncă cu mai puține resurse și că performanțele lor vor fi notate mai strict.

„Cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție este în regulă. În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în cadrul companiei care nu ar trebui să fie aici”, a zis Zuckerberg, citat de Reuters.