Fă-ți plinul la rezervor și „trage” cât mai mult de el: ce te așteaptă, în curând

Fă-ți plinul la rezervor și

Din nefericire, nu vin vremuri prea bune pentru șoferi. Sunt așteptate noi scumpiri la carburant, pe fondul creșterii prețului barilului de petrol. Acesta s-a apreciat atât de mult, încât a atins nivelul maxim înregistrat în ultimii șapte ani.

Plinul rezervorului e pe cale să devină un adevărat lux. Mulți dintre noi nu-și vor mai permite să vadă acul de la bord urcat până la maximum, deoarece scumpirile la carburant își vor spune cuvântul și ne vor eroda și mai mult puterea de cumpărare.

Vine valul de scumpiri

Experții se așteaptă ca, în curând, prețurile de la pompă să reflecte ceea ce se întâmplă pe piața de țiței, unde barilul de petrol a atins cotația maximă a ultimilor șapte ani.

Mai exact, cotaţia barilului de ţiţei Brent, de referință pentru piața europeană, a atins nivelul de 87 de dolari. În aceeași ordine de idei, barilull de țiței West Texas Intermediate, de referință pentru piața americană, a crescut pentru scurt timp peste 85 de dolari pe baril, pentru prima dată din octombrie.

De data aceasta, creșterile de preț de pe piața de țiței vin pe fondul unor mari tensiuni geopolitice. Îți amintesc faptul că luptătorii Houthi din Yemen au susținut că au lansat o lovitură cu drone în Emiratele Arabe Unite — al treilea cel mai mare producător OPEC – care a provocat o explozie și un incendiu la periferia capitalei Abu Dhabi.

Totodată, incendiul de pe aeroportul internațional din Abu Dhabi și cisternele incendiate într-o zonă industrială din apropiere au pus și mai multe paie pe foc, alimentând aceste tensiuni. Mai mult decât atât, pe lângă aceste conflicte, depozitele de țiței la nivel global nu stau prea bine, iar investitorii sunt optimiști cu privire la impactul Omicron asupra deplasărilor, motiv pentru care asistăm astăzi la aceste noi majorări semnificative.

Efectele se văd cu ochiul liber, pe piața de profil și, din păcate pentru șoferi, ei vor fi cei care le vor deconta, atunci când vor opri să alimenteze în benzinării.