„Evoluția” omului, în anul 3000: cum vom arăta cu toții peste 1000 de ani, cum ne va transforma tehnologia

„Evoluția” omului, în anul 3000: cum vom arăta cu toții peste 1000 de ani, cum ne va transforma tehnologia

Pentru cei mai mulți dintre noi, o clipă fără telefonul mobil sau fără laptop poate părea prea o eternitate.

O demonstrație recentă, bazată pe un studiu, te poate face să renunți la a mai petrece atât de mult timp legat de gadget-urile tale. Măcar până uiți.

Cercetătorii au creat un model cu un aspect destul de ciudat, numit „Mindy”, despre care, spun ei, te face să înțelegi cum ar putea arăta oamenii în aproximativ 800-1.000  de ani, ca urmare a dependenței noastre de tehnologie.

Cu spatele cocoșat, gâtul larg, gheare și chiar și un al doilea set de pleoape, Mindy ar putea întruchipa exact cum vor arăta cei ce vor veni după noi, peste ani și ani.

Mindy a fost creat de Toll Free Forwarding și reprezintă o modalitate de a vizualiza modul în care tehnologia ne afectează corpurile

„Am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect, înainte de a lucra cu un designer 3D pentru a crea un viitor om al cărui corp s-a schimbat fizic din cauza utilizării consecvente a smartphone-urilor, laptopurilor și a altor tehnologii”, au explicat inițiatorii studiului.

Conform modelului, ani întregi de privit în jos, la smartphone, vor avea ca rezultat o postură cocoșată, după cum se poate vedea și în modelul de mai sus. Între timp, mâinile noastre ar putea deveni încleștate, tot din cauza telefonului mobil.

„Menținerea cotului îndoit pentru o perioadă lungă de timp poate întinde nervul din spatele cotului și poate pune presiune asupra acestuia”, a declarat Dr. Nikola Djordjevic, de la Med Alert Help.

„Când lucrezi la un computer sau te uiți în jos, la telefon, mușchii din spatele gâtului trebuie să se contracte pentru a-ți ține capul sus”, a explicat, la rândul său, Dr. K. Daniel Riew, de la Spitalul New York-Presbyterian Orch Spine. „Cu cât te uiți mai mult în jos, cu atât mușchii trebuie să lucreze mai mult pentru a-ți menține capul”, a adăgat acesta.

Dacă vom arăta, sau nu, așa nu avem cum să știm, de vreme ce niciunul dintre noi nu va trăi până atunci. Totuși, există o posibilitate ca studiul să se adeverească. Ținem să-ți amintim că ai citit această știre, probabil, pe telefon, uitându-te în jos.