Epavă din Primul Război Mondial din SUA, găsită de scafandri în largul Cornwall-ului: ce se va întâmpla cu ea

Epavă din Primul Război Mondial din SUA, găsită de scafandri în largul Cornwall-ului: ce se va întâmpla cu ea

Au fost publicate imagini fascinante ale epavei unei nave de război americane care s-a scufundat în timpul Primului Război Mondial. Iată unde s-a descoperit această epavă.

Scafandrii au explorat rămășițele USS Jacob Jones pentru prima dată, la 105 de ani după ce aceasta a căzut în largul coastei Cornish. Ca referință, un total de 66 de militari au fost pierduți după ce nava a fost torpilată de un submarin german, la 6 decembrie 1917.

O echipă de scafandri britanici a anunțat descoperirea pe Facebook săptămâna trecută, spunând că este încântată că a localizat nava din Primul Război Mondial, U.S.S. Jacob Jones, la aproximativ 60 de mile marine la sud de Newlyn, un port de pescuit din Cornwall.

Epavă din Primul Război Mondial

Astfel, scafandrul Plymouth Dom Robinson, care a făcut parte din Team Darkstar, a spus că descoperirea a fost „visul fiecărui scafandru”. USS Jacob Jones, a fost găsită la peste o sută de metri sub apă pe 11 august, cu unele dintre componentele sale încă intacte. Spre exemplu, tuburile de torpilă ale navei, soneria și cazanele sunt clar vizibile în filmare.

Robinson a spus că echipa, care a petrecut mai mult de un an planificând călătoria, este în discuții cu ambasada SUA despre ceea ce se va întâmpla în continuare.

„Descoperirea USS Jacob Jones și a rămășițelor celor care și-au pierdut viața la bord în urmă cu mai bine de un secol se află cu adevărat în centrul sarcinii Comisiei Americane pentru Monumente de Luptă de a onora amintirile dispăruților noștri și de a le menține în viață moștenirile”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Comisiei Americane pentru Monumente de Luptă.

„Chiar și după mai bine de o sută de ani, nu uităm niciodată sacrificiile care au fost făcute în numele libertății”.

Ca referință, această epavă, USS Jacob Jones a fost un distrugător de clasă Tucker construit pentru Marina Statelor Unite, înainte de intrarea americanilor în Primul Război Mondial. Nava a fost prima navă a Marinei SUA numită în onoarea lui Jacob Jones.

Jacob Jones a fost înființat de New York Shipbuilding din Camden, New Jersey, în august 1914 și lansat în luna mai a anului următor. Nava avea puțin mai mult de 96 de metri în lungime și puțin peste 9,1 m metri în lungime. Era înarmată cu patru tunuri de zece centimetri și avea opt tuburi torpilă de 533 de milimetri. Jacob Jones era propulsată de o pereche de turbine cu abur care o propulsau cu până la 30 de noduri (56 km/h).