Elon Musk vinde majoritatea deținerilor sale Bitcoin: care este motivul, de fapt

Elon Musk vinde majoritatea deținerilor sale Bitcoin: care este motivul, de fapt

Tesla, care a făcut furori anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a vândut acum majoritatea deținerilor sale din criptomonedă.

Firma de mașini electrice a vândut 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) la sfârșitul anului 2021. Se retrage pe măsură ce valoarea criptomonedei scade, scăzând cu peste 50% în acest an, conform BBC.

Tesla a spus că a cumpărat valută tradițională cu 936 de milioane de dolari (782 de milioane de lire sterline) din vânzările sale de Bitcoin. Șeful Tesla, Elon Musk, a fost printre cei mai mari campioni ai criptomonedei, declarațiile sale pe rețelele sociale conducând adesea la o activitate semnificativă de tranzacționare.

Musk vinde Bitcoin pentru că se depreciază

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii în monedă. Prețul criptomonedei notoriu volatile a crescut anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși. Ca referință, un Bitcoin se tranzacționează acum cu mai puțin de 25.000 USD.

Anul trecut, compania lui Musk a încetat să accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul asupra climei al exploatării Bitcoin consumatoare de energie. La acea vreme, Musk a spus pe rețelele de socializare că Tesla nu va vinde Bitcoinul pe care îl deținea.

Anul trecut, Elon Musk a folosit Twitter pentru a sublinia poziția companiei de mașini electrice cu privire la Bitcoin: „Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”.

Cu toate acestea, din gura celui mai bogat om din lume, declarațiile ar trebui să fie luate nu doar cu un strop, ci cu o lopată de sare. Știm acum că la un an după acel Tweet, Tesla și-a vândut cea mai mare parte din Bitcoin.

Fie că este vorba de tehnologie fără șofer promițătoare sau de cumpărare de companii de social media, declarațiile lui Musk nu se împlinesc întotdeauna. Cu toate astea, asta nu pare să fi afectat cariera lui în afaceri, până acum.

Dar aceasta este o altă reamintire că declarațiile sale, care pot mișca piețele, nu sunt scrise în piatră. Mișcarea este o veste mai proastă pentru Bitcoin și cripto în general. Musk este un susținător al cripto-ului și a ajutat la creșterea valutelor precum Bitcoin și Dogecoin.