17 iun. 2022 | 10:55

Elon Musk, o rușine pentru angajații SpaceX: de ce este dezamăgită echipa celui mai bogat om

ACTUALITATE
Elon Musk, o rușine pentru angajații SpaceX: de ce este dezamăgită echipa celui mai bogat om

Elon Musk le-a dat angajaților Tesla și SpaceX un ultimatum la sfârșitul lunii mai, avertizându-i că trebuie să lucreze cel puțin 40 de ore pe săptămână, de la birou, cu excepția cazurilor ieșite din comun când nu se poate altfel decât de acasă.

Executivul a considerat că este deosebit de important pentru angajați să vină la birourile lor. Acest lucru este în contrast puternic cu decizia luată de Elon Musk, în cazul Twitter. El le-a permis multor angajați să lucreze de la distanță pe termen nelimitat, dacă respectivii dovedesc că reușesc să-și îndeplinească îndatoririle de muncă.

Declarațiile vin, de asemenea, în contextul în care Elon Musk se confruntă cu o reacții de respingere, din partea angajaților săi.

SpaceX, locul de muncă pe care angajații au început să-l deteste

Conform The Verge, angajații SpaceX i-ar fi trimis lui Musk o scrisoare deschisă în care îl critică pe acesta. În scrisoare se menționează că CEO-ul Tesla și SpaceX ar fi o „sursă frecventă de distragere a atenției, dar și de jenă”, reușind să facă asta prin acțiunile sale publice, în mod deosebit.

Ei au mai avut de reproșat, de asemenea, că firma de zboruri spațiale nu ar fi respectat politica de toleranță zero cu privire la comportamentul sexual nepotrivit.

Semnatarii scrisorii au cerut SpaceX să ia atitudine împotriva lui Elon Musk și să-i tragă toți liderii la răspundere pentru acțiunile lor.

Cu toate astea, nu se știe exact ce anume i-ar fi mânat pe angajații SpaceX să trimită această scrisoare deschisă. Cu alte cuvinte, nimeni nu știe de la ce a început totul, vreun caz concret care a deschis cutia Pandorei.

Trebuie, totuși, menționat, că un însoțitor de bord SpaceX l-ar fi acuzat pe Musk de comportament sexual inadecvat, ceea ce ar fi rezultat în plata sumei de 250.000 de dolari.

În plus, mai multe femei angajate la SpaceX acuză că mediul de lucru ar fi, de cele mai multe ori, unul total nepotrivit, susținând că ar fi hărțuite sexual la muncă, iar compania ar favoriza un astfel de comportament, în general.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele