07 nov. 2022 | 15:55

Elon Musk, în vizorul ONU: ce avertisment a primit șeful Twitter, Tesla și SpaceX

ACTUALITATE
Elon Musk, în vizorul ONU: ce avertisment a primit șeful Twitter, Tesla și SpaceX

Face ce face și iar atrage atenția asupra sa. Elon Musk pare să nu poată, sub nicio formă, să stea în umbră, astfel că, de curând, ONU a simțit nevoia să se implice.

Înaltul Comisari al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la Elon Musk, proaspăt proprietar al Twitter.

Ce i-a cerut ONU lui Elon Musk

„Vă cer să vă asigurați că drepturile omului sunt în centrul menagementului Twitter sub conducerea dumneavoastră”, a scris Türk într-o scrisoare deschisă.

Acesta și-a declarat „aprecierea față de piața noastră publică digitală și rolul Twitter în aceasta”.

„Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acționeze ca garanții pentru folosirea și evoluția platformei. (…) Exact ca toate companiile, Twitter trebuie să  înțeleagă daunele asociate cu platforma sa și să ia măsuri pentru a le rezolva”, a mai spus Volker Türk, de asemenea.

Practic, oficialul se arată îngrijorat, în egală măsură, în legătură cu concedierile masive pe care le-a făcut deja Musk la Twitter, în ciuda faptului că a promis că acest lucru nu se va întâmpla.

Șeful Tesla și SpaceX a preluat oficial Twitter în data de 28 octombrie, după o achiziția de 44 de miliarde de dolari cu care, la drept vorbind, nu a fost întocmai de acord.

La scurt timp, el a dizolvat consiliul directorial și s-a autoproclamat „șef peste toate”.

„Twitter are responsabilitatea de a evita amplificarea conținuturilor care aduc atingere drepturilor persoanelor”, a mai spus Türk, adăugând că „nu există loc pentru ura care incită la discriminare, ostilitate sau violență pe Twitter”.

În egală măsură, în ultima perioadă, multe personalități au ales să renunțe la conturile lor de Twitter, afirmând că valorile morale ale lui Elon Musk nu ar fi întocmai cele de care are nevoie planeta, în acest moment.

În paralel, Twitter ar trebui, totuși, să continue să interzică orice fel de informație care ar duce la ură sau discriminare. Rămâne de văzut ce înseamnă, de fapt, toleranța, în ochii lui Elon Musk.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele