Elena Udrea se plânge de condițiile grele din Bulgaria. Ce a pățit în închisoare

Elena Udrea se plânge de condițiile grele din Bulgaria. Ce a pățit în închisoare

Judecătorii din Bulgaria au decis, miercuri, 1 iunie, că Elena Udrea rămâne în arestul din Blagoevgrad, după un nou termen al procesului. Fostul ministru al Turismului a început să plângă în momentul în care dădea declarații în fața instanței și a cerut să-și vadă fetița. Politiciana afirmă că are parte de condiții grele în închisoare.

Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria. Condițiile grele din închisoare o afectează

Elena Udrea este reținută în Bulgaria, după ce autoritățile de acolo au prins-o în timp ce încerca să fugă în Grecia. Din spatele gratiilor, aceasta susține că este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul din Blagoevgrad. Pușcăria are o singură toaletă comună, fiind obligată să treacă prin faţa tuturor.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele. În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a spus Udrea în sala de judecată.

Apel în lacrimi la judecătorii bulgari

Politiciana a cerut să-și vadă fetița, implorând judecătorii să dispună o măsură care să-i permită să stea cu micuța. Elena Udrea a dat asigurări că nu există risucl să părăsească Bulgaria, deoarece este cel mai sigur loc pentru ea.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine. În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a mărturisit fostul ministru.

Nou termen pentru proces

Noul termen stabilit de judecătorii din Bulgaria este miercuri, 8 iunie. Tribunalul din Blagoevgrad a decis, la 20 aprilie, că fostul ministru al Dezvoltării va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel din Sofia.

Instanța de judecată a amânat de mai multe ori pronunțarea sentinței. Apărarea lui Udrea a cerut amânarea, la jumătatea lunii mai, sperând că, între timp, până la următorul termen, la Bucureşti se va pronunţa o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

În urmă cu două luni, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. A fost capturată în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Citește și: