Elena Udrea face acuzații: „Sunt arestată ilegal. ​​Nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor”

Elena Udrea face acuzații: „Sunt arestată ilegal. ​​Nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor”

Elena Udrea a venit cu mai multe declarații, după ce judecătorii bulgari au hotărât o nouă amânare în cazul ei. Fostul ministru al Turismului spune că nu i se face dreptate, iar demersurile sunt ilegale.

Udrea, reacție după ce a fost amânat cazul ei

Fosta blondă de la Cotroceni a subliniat faptul că închisorile din România sunt criticate în toată Europa şi e de părere că nicio ţară nu mai trimite înapoi condamnaţii în România, tocmai din cauza condiţiilor din penitenciare.

”Să se aplice legea şi în cazul meu. Adică e absurd ca doar în cazul meu, în România să nu se aplice legea. Nici decizia CCR, nici decizia Curţii Europene de Justiţie. Sunt criticate în toate hotărârile date în Europa. Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie, probele depuse arată clar condiţiile, dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc în principal despre condiţiile din arest, ci despre ilegalitatea situaţiei în care mă aflu. Sunt arestată ilegal de 40 de zile.”, a spus Elena Udrea.

Curtea de Apel din capitala bulgărească a dat o nouă amânare, pentru 8 iunie, la solicitarea fostului ministru al Turismului, care încearcă să împiedice aducerea ei în România.

Avocaţii Elenei Udrea au depus mai multe documente şi plângeri în care susțin că fostul ministru nu ar trebui extrădată pe motiv că în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Apărătorii au mai invocat că unul dintre judecătorii români care au dispus decizia în dosarul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Iată care sunt pedepsele în dosarul Gala Bute pronunțate de judecători, acum cinci ani și menținute prin decizia din 7 aprilie:

Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare

Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Etichete: