14 oct. 2022 | 10:25

EA a dat-o de gard: ce s-a întâmplat cu Fifa 23 pe PlayStation

ACTUALITATE
EA a dat-o de gard: ce s-a întâmplat cu Fifa 23 pe PlayStation

Qatarstrofă.

Electronic Arts a permis jucătorilor să arunce o privire la modul Cupa Mondială FIFA 23 pe PS5.

Modul nu urma să fie lansat până la sfârșitul acestui an, înaintea Cupei Mondiale din Qatar din 2022, care începe în noiembrie.

Posesorii FIFA 23 de pe PlayStation 5 au postat capturi de ecran ale modului pe rețelele sociale, care arată patru submoduri diferite: FIFA World Cup Live, FIFA World Cup Kick-Off, Turneu online și FIFA World Cup 2022.

Jucătorii au raportat, de asemenea, că 48 de echipe vor fi disponibile pentru a juca în modul, ceea ce este mai mare decât cele 32 de echipe care s-au calificat în Cupa Mondială actuală.

Lansare record

EA a numit în mod triumfător FIFA 23 recent lansat drept „record” – pentru că a atins 10,3 milioane de jucători în prima sa săptămână și a avut „cea mai mare perioadă de lansare din istoria francizei EA Sports FIFA”.

FIFA 23 este, desigur, și ultima lansare de franciză EA Sports FIFA din istorie – seria urmând să treacă la EA Sports FC de anul viitor.

Este, desigur, un an mare pentru fotbal – iar FIFA de anul acesta va include elemente pentru viitoarea Cupă Mondială masculină din Qatar, precum și Cupa Mondială feminină care va avea loc vara viitoare în Australia și Noua Zeelandă.

„Răspunsul fanilor noștri a fost deloc incredibil și suntem încântați de comunitatea noastră care folosesc jucătorii și echipele preferate din FIFA 23 în număr record”, a declarat Nick Wlodyka, șeful EA Sports FC.

„Cu atât Cupa Mondială masculină, cât și cea feminină, precum și actualizări incitante ale conținutului nostru de fotbal pentru cluburi feminine care urmează să vină, abia începem să oferim jucătorilor cea mai autentică și mai captivantă experiență de până acum”.

EA Sports și-a anunțat decizia de a renunța la marca FIFA la începutul acestui an, în parte din cauza costurilor în creștere ale licențierii numelui. Acum își va continua seria de fotbal cu un nou joc care începe la sfârșitul anului 2023.