După Digi RCS RDS, Vodafone primește o lovitură serioasă din Ungaria: vânzarea, oficială

După Digi RCS RDS, Vodafone primește o lovitură serioasă din Ungaria: vânzarea, oficială

Vodafone o ia pe urmele Digi RCS RDS și primește o lovitură puternică în Ungaria: vânzarea este oficială și fără cale de întoarcere.

Se pare că grupul britanic Vodafone va vinde operațiunile din Ungaria pe suma de 715 miliarde de forinți, echivalentul a 1,8 milioane de dolari către Corvinus Zrt și 4iG, adică aceeași entitate care a achiziționat și operațiunile Digi RCS RDS în țara vecină.

Conform a ceea ce scrie Reuters, tranzația nu va include VOIS, urmând să fie creat un al doilea mare operator de comunicații în Ungaria. Important de știut este că statul maghiar va avea 49% din acțiuni, în timp de 4iG 51% din acestea.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion național în sectorul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (IT&C)”, a declarat Nick Read, directorul general al grupului Vodafone, potrivit Hotnews.ro.

De altfel, 4iG a cumpărat, de asemenea, și operațiunile Digi RCS RDS din Ungaria și îi are printre acționari pe Lorinc Meszaros, omul de afaceri fiind cel mai bogat din Ungaria, însă și un apropiat al premierului maghiar Viktor Orban.

Cum se implică statul maghiar în telecomunicații

Așa cum menționam anterior, statul maghiar va avea un cuvânt greu de spus în achiziţionarea companiei Vodafone Magyarország (Vodafone Ungaria), a informat, luni, Márton Nagy, ministrul ungar al Dezvoltării Economice, potrivit Hirado.hu.

În comunicatul cu pricina se arată, de asemenea că, pentru ca acest lucru să fie posibil, Márton Nagy, ministrul ungar al Dezvoltării Economice, care exercită dreptul de proprietate, a cerut companiei Corvinus Zrt să achiziţioneze pachetul minoritar de acţiuni, adică 49%, al Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.

În urma finalizării achiziţiei, urmează să fie asigurate toate condiţiile pentru crearea unei companii maghiare aflată în proprietatea statului, care să devină lider de piaţă în sectorul telecomunicaţiilor, urmând să furnizeze servicii către 4 milioane de clienți rezidențiali, dar și către companii.