Drama „celui mai frumos băiat din lume”: blestemul care s-a abătut asupra destinului său

ACTUALITATE
Drama „celui mai frumos băiat din lume”: blestemul care s-a abătut asupra destinului său
05 oct. 2022 | 14:40

În 1971, adolescentul care, la vremea respectivă avea vârsta de 17 ani, era declarat neoficial „cel mai frumos băiat din lume”, iar asta avea să-i distrugă viața, ulterior.

Numele lui este Bjorn Andrésen, iar un celebru regizor al vremurilor i-a dat această titulatură, despre care el spune că i-ar fi făcut mai mult rău decât bine. Laudele regizorului au ajuns să se întoarcă împotriva lui.

Lui Bjorn Andrésen, frumusețea nu i-a adus nicio fericire, ba dimpotrivă

Bjorn Andrésen a cunoscut celebritatea la frageda vârstă de 15 ani, când a fost distribuit în rolul lui Tdzio, în celebrul film Moarte la Veneția, din 1971, după romanul cu același nume. Pelicula a fost regizată de Luchino Visconti, de altfel și cel care i-ar fi dat băiatului titlul de „cel mai frumos din lume”.

Dată fiind natura acelor timpuri, Bjorn Andrésen nu s-a simțit câtuși de puțin flatat, de vreme ce regizorul, homosexual declarat, l-ar fi pus astfel, cu voie sau poate fără, în atenția bogaților ce aveau aceeași orientare sexuală, transformându-l, indirect, într-un trofeu pentru aceștia, relata Bjorn Andrésen, mult mai târziu.

cel-mai-frumos-baiat-din-lume

Bjorn Andrésen, în prezent

Pelicula, în sine, spunea povestea unui tânăr devenit celebru care ajunge să fie exploatat, iar acest lucru are să-i afecteze parcursul întregii sale vieți. Fizic, Bjorn Andrésen corespundea perfect cu personajul, fiind ireal de frumos, semănând cu un zeu și având părul de culoarea mierii. Culmea este că băiatul avea să se transforme în personajul său, la scurt timp, din mai multe puncte de vedere.

În mod evident, replica regizorului, l-a făcut o țintă, iar asta a ajuns să-i afecteze viața în întregime.

Bjorn Andrésen devenea, la scurt timp, alcoolic, iar cariera lui cinematografică se ducea de râpă. Mai mult,  frumosul actor s-a confruntat, de-a lungul vieții sale, cu depresia, ca mai târziu să întâlnească adevărata drama din viața unui om: pierderea unui copil.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele