Două avioane ale forțelor sud-coreene s-au ciocnit în aer. Accidentul aviatic s-a soldat cu moartea a trei persoane

Două avioane ale forțelor sud-coreene s-au ciocnit în aer. Accidentul aviatic s-a soldat cu moartea a trei persoane

Scene dramatice astăzi, după ce două avioane ale forțelor aeriene sud-coreene s-au ciocnit în aer în timpul unui antrenament și s-au prăbușit pe un munte din sud-estul orașului Sacheon. În urma nefericitului incident, trei persoane au murit și o a patra a fost rănită, relatează cbsnews.com.

Accidentul aviatic grav, după ce două avioane ale forțelor sud-coreene s-au ciocnit

Oficialii, vorbind sub condiția anonimatului, invocând regulile departamentului, au spus că nu au primit niciun raport privind victimele civile sau pagube la sol. Aeronavele au căzut într-un câmp cultivat cu orez iar, momentan, nu au fost raportate pagube la locul prăbuşirii.

Trei elicoptere, 20 de vehicule și zeci de lucrători de urgență au fost trimiși la fața locului, au spus oficialii.

Forțele aeriene au confirmat coliziunea a două avioane de antrenament KT-1. Dar o declarație a forței aeriene a spus că încearcă să confirme victimele raportate și dacă piloții de pe aeronavă au încercat să iasă în siguranță. S-a spus că aeronava KT-1 este un avion cu două locuri.

Cauza coliziunii nu a fost cunoscută imediat.

Incidentul de vineri a avut loc la câteva luni după ce un pilot al forțelor aeriene sud-coreene a murit în ianuarie, după ce avionul său de vânătoare F-5E s-a prăbușit într-un munte din orașul Hwaseong, la sud de capitala, în Seul.

Coreea de Sud are aproximativ 560.000 de militari sub un sistem de recrutare menit să ajute să descurajeze o potențială agresiune din partea Coreei de Nord, care are aproximativ 1,3 milioane de soldați, una dintre cele mai mari armate din lume. Aproximativ 28.500 de militari americani sunt staționați în Coreea de Sud, o moștenire a Războiului Coreean din 1950-1953 care s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace.

Știre în curs de actualizare

Citește și: