22 dec. 2022 | 09:52

Doar la Tesla să nu lucrezi: Elon Musk plănuiește restructurări masive, concedieri și înghețarea angajărilor

ACTUALITATE
Doar la Tesla să nu lucrezi: Elon Musk plănuiește restructurări masive, concedieri și înghețarea angajărilor

Pe hârtie, niciodată nu a fost mai mare cererea pentru un autoturism Tesla. În practică, compania trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar. Acțiunile s-au dus în cap, iar gigantul condus de Elon Musk se pregătește de concedieri.

Tesla a înregistrat un trimestru record în materie de livrări de autoturisme, dar asta nu salvează angajații și acțiunile companiei americane. Conform datelor obținute de Electrek, angajările au fost înghețate și majoritatea echipelor din cadrul constructorului auto vor pierde mai mulți sau mai puțini angajați la începutul lui 2023. Momentan nu este cunoscută amploarea restructurărilor, iar Elon Musk nu este cunoscut pentru a fi prea transparent când vine vorba de companiile pe care le conduce.

Tesla printr-o criză de amploare

Din ce se poate desprinde din informațiile ajunse online, restructurările Tesla vor avea mai mult loc la birouri, pe zona de administrare și management. Nu de alta, dar pe partea de producție trebuie mărită forța de muncă pentru a face față cererii. În teorie, există și zvonuri legate de o nouă fabrică de baterii Gigafactory în Mexic, dar având în vedere că Tesla nu are un departament de comunicare sau relații cu presa, majoritatea particularităților ajunge online pe acest subiect sunt la nivel de zvon.

Singurele informații oficiale pe marginea restructurărilor au fost făcute publice de Elon Musk în luna iunie a acestui an, când acest a afiramt că forța de muncă a Tesla va fi redusă cu 3,5% în lunile care urmează. Au urmat concedieri pe zona de salariați, inclusiv câteva sute de persoane din echipa responsabilă de Autopilot, departamentul de conducere autonomă a mașinilor electrice.

Una peste alta, Tesla se duce în jos cu o viteză amețitoare, dacă te uiți la acțiuni. Doar în 2022, acestea s-au devalorizat cu 65%, iar în ultima lună, au pierdut 22% din valoare. Musk este de părere că Rezerva Federală este responsabilă de această lovitură prin creșterea dobânzilor oficiale. În realitatea, mulți investitori Tesla și-au retras suportul pentru companie din cauza faptului că Elon Musk s-a tot concentrat pe Twitter în ultimele săptămâni și luni, lăsând constructorul auto de izbeliște.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele