Dmitri Medvedev îl acuză pe Zelenski că nu-și dorește un tratat de pace cu Rusia: „Și-ar pierde funcția”

Dmitri Medvedev îl acuză pe Zelenski că nu-și dorește un tratat de pace cu Rusia: „Și-ar pierde funcția”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, îl acuză pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski că nu dorește un tratat de pace cu Moscova. „Pentru el, înseamnă sfârșitul”, a scris omul lui Putin pe Telegramul său. Potrivit oficialului rus, dacă președintele Ucrainei ar semna un astfel de acord, există două scenarii.

Dmitri Medvedev îl critică dur pe Volodimir Zelenski

Dmitri Medvedev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a lansat noi acuzații la adresa lui Volodimir Zelenski. Acesta spune că șeful statului ucrainean nu dorește un tratat de pace cu Rusia, pentru că asta ar înseamnă să piardă funcția pe care o deține acum – de președinte al Ucrainei. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a adăugat că președintele ucrainean va continua să implore Occidentul pentru arme și bani și va imita îngrijorarea față de ucraineni.

Cum ar putea sfârși cariera liderului ucrainean

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a pregătit două „scenarii” pentru „sfârșitul activității” liderului de la Kiev: fie rapid (de către naziști), drept răzbunare pentru complotul cu rușii, fie de durată (de concurenții care vor obține demiterea lui ca președinte care a pierdut războiul).

„Va cerși bani de la Occident”

Medvedev a relatat că Zelenski, în continuare, „va cerși bani de la Occident, demonstrând că el este încă în joc și că este speranța lumii liberale, că este ultimul bastion al democrației europene, pe care ursul în jachetă matlasată vrea să-l rupă în bucăți”. Rusul a continuat seria atacurilor, declarând despre liderul Ucrainei că va imita îngrijorarea pentru ucraineni, expunându-i periodic ca un scut uman în fața Banderei”, relatează TASS.

Omul lui Putin, acuzații de falsuri criminale

Conform spuselor sale, Volodimir Zelenski „va trimite asasini pentru jurnaliștii ruși, dându-se drept un lichidator cool, va produce falsuri criminale despre operațiunea militară rusă, folosindu-i drept consumabile pe cetățeni nefericiți, și va ieși nebărbierit în fața camerei, pentru a îndruga prostii cu ochii arzând de stimulente”.

„Zelenski nu are altă cale de a rămâne în funcție. Dacă, desigur, va rămâne însuși funcția”, a conchis Dmitri Medvedev.

Discuțiile de pace „sunt în impas”

În ciuda progresului aparent realizat în negocierile dintre Moscova și Kiev de la Istanbul, purtate la sfârșitul lunii martie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că discuțiile de pace „sunt în impas”. Liderul de la Kremlin a explicat că Ucraina a refuzat să îndeplinească una dintre cererile cheie ale Rusiei: să recunoască Crimeea ca regiune rusă și republicile Donbass ca independente.

Kremlinul a cerut Ucrainei să se declare oficial o țară neutră, care nu se va alătura niciodată blocului militar NATO, condus de SUA. Kievul insistă că ofensiva rusă a fost complet neprovocată și a negat afirmațiile că plănuia să recupereze cele două republici cu forța.

Citește și: