Dispariție misterioasă a unui elicopter cu 7 persoane la bord, în Italia. Salvamontiștii caută aparatul de zbor

Dispariție misterioasă a unui elicopter cu 7 persoane la bord, în Italia. Salvamontiștii caută aparatul de zbor

Un elicopter cu șapte persoane la bord a dispărut în Italia. Echipele de salvare italiene au reluat vineri căutările unui elicopter care transporta șapte persoane, inclusiv patru cetățeni turci, care a dispărut într-o zonă muntoasă și împădurită din nordul centrului Italiei, au anunțat autoritățile și presa turcă.

Elicopter cu 7 persoane, dispărut în Italia

Pompierii italieni și serviciul de salvare alpină au declarat că au început căutările joi, după ce elicopterul privat a dispărut de pe ecranele radarelor în timp ce zbura deasupra provinciei Modena, în Apeninii toscan-emilieni.

Echipajele care au efectuat căutările vineri au folosit instrumente de înaltă tehnologie pentru a detecta semnalele de telefonie mobilă chiar și în zone fără acoperire celulară, au precizat pompierii într-un comunicat.

Postul de televiziune turc NTV a declarat că elicopterul a decolat din orașul Lucca și se îndrepta spre Treviso și că cei patru turci aflați la bord lucrau pentru grupul industrial turc Eczacibasi.

Eczacibasi a precizat că cei patru angajați ai săi se aflau în Italia pentru a participa la un târg de tehnologie a hârtiei și se deplasau la o unitate de producție.

Într-o declarație, compania a precizat că este în contact cu autoritățile din Italia, cu Ministerul turc de Externe și cu Ambasada Turciei în Italia și și-a exprimat speranța că va primi „vești bune” cât mai curând posibil.

Citește și: