Diferența majoră dintre un mp3 și un vinyl: de ce ar trebui să-ți schimbi obiceiurile muzicale

Diferența majoră dintre un mp3 și un vinyl: de ce ar trebui să-ți schimbi obiceiurile muzicale

Cifrele de vânzări pentru vinyl au crescut au crescut în ultimii ani, iar asta s-a întâmplat din motive întemeiate. Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă care sunt diferențele esențiale între muzica ascultată pe un astfel de suport și un simplu mp3.

Se pare că, în general, am încetat să mai ascultăm albume întregi, așa cum obișnuiam odinioară. De ce? Pentru că e mult mai ușor să poți apela instantaneu la melodia ta preferată sau să asculți o listă de redare cu potențialele favorite ale tale.

Cu un disc de vinyl, este posibil să sări la o melodie numai prin localizarea canelurii potrivite pe disc. Acest lucru aproape că te obligă să asculți un album întreg, auzind melodiile în ordinea dorită de artist. Acest lucru poate da un flux aparte muzicii.

Un singur disc de vinyl poate ține în jur de 15 până la 20 de minute pe fiecare parte, ajungând la maximum 22 de minute.

Ce îți oferă în plus un vinyl

Desigur, pentru a înțelege mai bine de ce ar trebui să asculți muzică pe vinyl, este nevoie să ai un pick-up de calitate sau niște căști cu sunet bun și clar.

Vinylul, în sine, este o experiență mult mai complexă decât pare la o primă vedere, ce depășește barierele muzicii.

Dincolo de sunetul „oldschool” pe care ți-l oferă (da, mă refer la redarea aceea care ți se imprimă mult mai departe de urechi, direct în suflet), ai parte și de un alt beneficiu: poți atinge discul, îl poți mirosi – oricât de bizar ar suna, contează mai mult decât crezi.

În plus, la unele dintre ele, grafica de copertă este atât de bine realizată încât ai ocazia să petreci ore în șir în fața ei, încercând să o studiezi și să-i înțelegi mesajele ascunse.

Desigur, până la urmă, rămâne o chestiune de gusturi.