Dezvăluiri șocante despre discuțiile de la nivel înalt din Rusia: „Americanii sunt lași, nu vor face nimic în cazul unui război nuclear”

Dezvăluiri șocante despre discuțiile de la nivel înalt din Rusia: „Americanii sunt lași, nu vor face nimic în cazul unui război nuclear”

Într-un interviu acordat publicației Puck News, diplomatul rus care și-a dat demisia a vorbit despre situația din diplomația rusă și a  dezvăluit conversații cu colegii săi, care vorbeau despre „când îi vom lovi odată pe americani sau când vom arunca arme chimice asupra Mariupolului să-i scoatem afară pe naziști”.

Dezvăluiri despre discuțiile diplomatice din Rusia

„M-am gândit, Dumnezeule. Nu erau niște oameni oarecare care vorbeau despre aceste lucruri. Acești oameni erau specialiști, oameni care știau ce sunt armele nucleare. Știau ce înseamnă asta și cu toate acestea vânturau asta cu atâta ușurință încât era șocant”, relatează Bondarev.

El spune că i-a întrebat pe colegii săi dacă își dau seama că, în cazul în care Rusia atacă Statele Unite cu o armă nucleară, Washingtonul va riposta cu aceeași monedă, lucru dezastruos pentru omenire.

„Iar ei îmi răspundeau că americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”, a relatat diplomatul, spunând că mulți dintre colegii lui au trăit în SUA, „cu toate acestea, nu înțeleg nimic despre America”.

„Dacă oameni de la nivelul meu spuneau aceste lucruri, atunci vă puteți imagina ce spuneau oficialii mai înalți de la Moscova. Există o probabilitate ridicată că și ei gândesc la fel, că îi putem lovi [pe americani] și ei nu vor riposta”, spune Boris Bondarev.

„În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în data de 24 februarie a acestui an”, și-a început acesta mesajul într-o postare făcută luni pe LinkedIn.

„Cei care au conceput acest război vor doar un lucru – să rămână la putere, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile în tonaj și costuri cu întreaga Flotă Rusă”, a spus diplomatul, când a demisionat.

Citește și: