03 feb. 2022 | 18:01

Dacă o bombă nucleară ar lovi România, acestea sunt urmările: experimentul terifiant

ȘTIINȚĂ
Dacă o bombă nucleară ar lovi România, acestea sunt urmările: experimentul terifiant

Actualele tensiuni dintre țări precum Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord sau Rusia și Ucraina, creează în mintea multora cele mai sumbre imagini. Află care ar fi urmările dacă o bombă nucleară ar lovi România.

Evenimentele din ultimele luni ating cote alarmante și cu toate că în prezent este semnat un acord cu privire la utilizarea armelor nucleare, acest lucru nu poate fi imposibil în cazul unui război. Cu ajutorul unei aplicații, a fost realizat un experiment care arată ce s-ar întâmpla în România dacă o bombă nucleară ar fi detonată, iar rezultatul este unul șocant.

Aplicația Nukemap îți oferă posibilitatea de a simula un atac nuclear și care ar fi consecințele acestuia. Astfel, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi o suprafață pe hartă, să selectezi tipul de bombă dar și modul de detonare, aici fiind vorba de detonare în aer sau la sol, iar tot ceea ce trebuie să mai faci este să lași aplicația să facă mici calcule.

Care ar fi urmările dacă o bombă nucleară ar lovi România

Ulterior, vei afla numărul de victime, numărul de răniți și zona care ar fi afectată. Pentru test a fost ales Bucureștiul care, potrivit simulării, ar fi bombardat cu bomba Tsar. Această bombă este în continuare cea mai puternică din lume, fiind o bombă cu hidrogen de 100 de megatone dezvoltată în timpul URSS.

După ce testul a fost finalizat, rezultatele acestuia au fost de-a dreptul șocante datorită efectelor pe care le-ar avea asupra României. În urma acestui test reiese faptul că dacă bomba Tsar ar exploda în București, radiațiile emise ar ajunge până în Stuttgart sau Strasbourg. Efectul ar putea fi însă modificat de direcția vântului, dar în continuare, rezultatul în sine ar fi cu adevărat dezastruos. Dacă ești curios să vezi cum funcționează această aplicație, o poți testa accesând link-ul AICI.