Comoara naturală din România pe care trebuie să o vizitezi: magia din Delta Dunării

Comoara naturală din România pe care trebuie să o vizitezi: magia din Delta Dunării

Delta Dunării este un loc magic, situat în nord-estul Dobrogei, unde Dunărea se revarsă în mare prin cele trei brațe ale sale, Chilia, Sfântul Gheorghe și Sulina.

Aici, orice turist poate să fie martorul unui adevărat miracol al naturii, unic în Europa, cu faună și floră de o diversitate impresionantă, ce reușesc, prin spectacolul lor, să bucure atât ochiul, cât și sufletul.

locuri-vizitat-turism-delta-dunarii-romania
Delta Dunări

Ce nu trebuie să ratezi, dacă te afli în Delta Dunării, din România

Iată câteva ținte pe care trebuie neaparat să le vezi, dacă te nimerești prin acest colț de țară.

Mila 23 este unul dintre locurile în care ai face bine să te duci, pentru că nu vei regreta. În localitatea lipovenească se poate ajunge numai cu barca, așadar călătoria până acolo va fi, în sine, o parte frumoasă a experienței.

Mai mult, sub nicio formă nu trebuie să ratezi o altă localitate, desprinsă parcă din vremurile cele de demult. Sarichioi este, de asemenea, port pescăresc, iar peisaje de aici îți taie respirația.

Gura Portiței este singura stațiune de pe Litoralul Mării Negre în care poți ajunge doar cu barca pe motor. Practic, o limbă de nisip care îți oferă liniștea de care ai nevoie, în cazul în care alegi să te duci în extrasezon, desigur. Știm prea bine că, în ceea ce privește stațiunile din România, niciuna nu mai este, în acest moment, cu adevărat sălbatică sau liniștită.

Pădurea Letea este, la rândul ei, un loc unic în țara noastră, pe alocuri având ocazia să vedem accente subtropicale și dune de nisip. De asemenea, acest loc este casa ultimilor cai sălbatici de la noi din țară, ceea ce o face cu atât mai specială.

Indiferent ce alegi să vizitezi, odată ajuns/ă în Delta Dunării, ai grijă de natură și nu o polua, astfel încât și altă dată să fii la fel bucuros să revezi minunile naturii nealterate.

delta dunarii vacanta
Delta Dunări
Danube Delta
Delta Dunării
Citește și: