De ce nu ai vrea să trăiești în America, printre multe alte motive

De ce nu ai vrea să trăiești în America, printre multe alte motive

Cu toate că America este socotică ca fiind țara tuturor posibilităților, se pare că, în realitate, unele aspecte nu sunt întocmai așa cum te-ai fi putut aștepta, după cum vei afla în cele ce urmează.

Bărbații americani sunt mult mai puțin sănătoși decât cei din alte țări ale lumii, la fel de bogate, potrivit unui nou raport al Commonwealth Fund.

Raportul a analizat relația bărbaților cu sistemul lor de sănătate din 11 țări cu venituri mari, după cum urmează: Australia, Canada, Franța, Germania, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Suedia, Marea Britanie și SUA.

Când a venit vorba despre cea mai mare rată a deceselor evitabile, rata afecțiunilor cronice și riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, bărbații din SUA au obținut cel mai mare scor.

Mai mult, se pare că tot în America există cel mai mare procent de predispoziție la boli mintale, din țările enumerate mai sus.

Totuși, bărbații americani au excelat atunci când vine vorba despre cancerul de prostată, obținând cel mai mic scor.

În afară de asta, însă, lucrurile nu arată prea bine pentru oamenii din America, și, ca întotdeauna, cei cu un venit mai mic sunt predispuși spre astfel de probleme medicale.

„Pentru aproape fiecare măsură de îngrijire a sănătății pe care am studiat-o, bărbații din SUA cu nesiguranță a veniturilor s-au descurcat cel mai rău. Drept urmare, bărbații americani, în special cei cu venituri mai mici și stres financiar, au cele mai slabe rezultate atunci când vorbim despre sănătate”, au menționat autorii unui studiu.

Nici femeile n-o duc mai bine în America

Nu doar bărbații sunt cei care simt usturimea sistemului de sănătate din SUA. Un alt raport al Fondului Commonwealth, lansat în aprilie 2022, a constatat că femeile mature o duc, de asemenea, rău în SUA, comparativ cu alte 10 țări cu venituri mari. Ei au descoperit că ratele de deces din cauze evitabile, inclusiv complicații legate de sarcină, predomină în această țară.