Dat în judecată pentru că a trișat într-un joc video: ce s-a întâmplat în Destiny 2

Dat în judecată pentru că a trișat într-un joc video: ce s-a întâmplat în Destiny 2

Jucătorul, Luca Leone, ar fi spus că unul dintre managerii comunității jocului „nu este în siguranță”.

În aceeași zi în care a devenit oficial un studio PlayStation, Bungie a intentat un proces împotriva unui jucător Destiny 2 pe care l-a acuzat de înșelăciune persistentă și amenințări împotriva angajaților săi.

Dezvoltatorul a susținut că Luca Leone a încălcat Acordul de licență software limitat al jocului în mai multe ocazii. Cere despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari și o ordonanță care să-l împiedice pe Leone să „hărțuiască, să urmărească sau să se angajeze în alt mod în contact nedorit sau nesolicitat cu Bungie, angajații săi sau jucătorii Destiny 2”, după cum relatează Kotaku.

Bungie a spus că l-a banat pe Leone de mai multe ori pentru că folosește software-ul de trișare în Destiny 2 în timp ce transmite live pe Twitch. În încercarea de a sustrage interdicția, Leone a creat 13 conturi, fiecare dintre ele reprezentând o nouă încălcare a LSLA, potrivit dosarului.

Studioul a susținut că Leone a încălcat LSLA pe alte fronturi, inclusiv prin vânzarea de conturi Destiny 2 care conțin embleme sau insigne netransferabile pe care jucătorii le pot câștiga.

Bungie spune că acestea „sunt apreciate de mulți jucători, în special de colecționari”.

Amenințări și hărțuire

În plus, Bungie susține că Leone a făcut amenințări cu privire la studio și angajații acestuia. Potrivit procesului, Leone a scris pe Twitter „despre dorința lui de a „arde” clădirea de birouri a lui Bungie și a scris că anumiți angajați ai Bungie „nu sunt în siguranță”, având în vedere intenția lui Leone de a se muta în cartierul lor”.

În mai, pe un cont de Twitter despre care se spune că îi aparține lui Leone a apărut o imagine cu insigna de angajat al managerului comunității Destiny 2 Dylan Gafner. „Tocmai mi-am dat seama că mă voi mut într-un loc care este la 30 de minute de dmg”, ar fi scris Leone, urmat de „nu este în siguranță”. Bungie notează că „dmg” se referă probabil la Gafner, care folosește identificatorul Twitter @dmg04.

„Visez la o zi în care dezvoltatorii de jocuri video pot discuta deschis despre munca lor fără a fi hărțuiți”, a scris Gafner pe Twitter sâmbătă.

În urmă cu câteva săptămâni, dezvoltatorii Sony Santa Monica au primit amenințări și fotografii nesolicitate ale organelor genitale pentru că nu au dezvăluit data lansării God of War: Ragnarök mai repede. Sony Santa Monica a anunțat momentul lansării doar câteva zile mai târziu.

Nu este prima dată când Bungie țintește jucătorii cu acțiuni legale. Chiar luna trecută, a dat în judecată pe cineva care ar fi încărcat muzică de pe coloana sonoră a lui Destiny 2 pentru că a depus notificări DMCA false împotriva creatorilor de conținut.