11 ian. 2019 | 19:00

Bungie se desparte de Activision. Ce se va întâmpla cu Destiny

ACTUALITATE
Bungie se desparte de Activision. Ce se va întâmpla cu Destiny

Tensiunile dintre Bungie și Activision au tot crescut în ultimul an și la început de 2019 avem parte de un anunț care surpinde multă lume: Bungie se desparte de Activision, dar ce se întâmplă cu Destiny?

Anul trecut, cei de la Activision au declarat că jocul „Destiny 2: Forsaken” nu se vinde atât de bine pe cât vor. Luke Smith, game directorul jocului, a spus că „nu suntem dezamăgiți de Forsaken. AM vrut să construim un joc pe care jucătorii Destiny să-l iubească și nouă, celor de la Bungie, ne place”.

Acum, cei de la Activision au și-au anunțat planurile și au spus că „Bungie va păstra drepturile de publicare și responsabilitățile pentru franciza Destiny. Pe mai departe, Bungie va dezvolta franciza, în timp ce Activision se va concentra pe dezvoltarea unor noi titluri și pe susținerea celor existente”.

Dacă joci Destiny nu ar trebui să te îngrijorezi pentru că Activision va lucra alături de Bungie pentru ca tranziția să se facă fără probleme. Și cei de la Bungie au dat o declarație de presă în care le-a mulțumit celor de la Activision pentru cei „opt ani de muncă de succes”.

De asemenea, planurile pentru Destiny 2 nu ar trebui să se schimbe și că o să continue dezvoltarea conform planului. „Știim că nu va fi ușor, încă mai avem multe de învățat pe măsură ce creștem ca studio independent, dar vedem oportunități și potențial nelimitat în Destiny”.

Cu acestă ocazie, studioul Bungie a dezvăluit și că a vândut peste 50 de milioane de copi ale jocului Destiny și Destiny 2 (inclusiv expansiunile).

Totuși, rămân mai multe întrebări la care nu se găsesc răspunsuri. Ce se va întâmpla cu studiourile Vicarious Visions și High Moon Studios, care au participat la crearea Destiny 2, dar mai important, cum va fi jocul accesat în viitor? Va rămâne în aplicația Battle.net? Bungie a răspuns pe Twitter că jocul va avea parte de suport în continuare pe Battle.net.

Vestea nu a fost una bună pentru Activision Blizzard deoarece valoarea acțiunilor companiei a scăzut cu 6,7% după anunț.