Dacia Duster în varianta Extreme îți taie respirația: cât costă, unde o găsești și cât e de specială

Dacia Duster în varianta Extreme îți taie respirația: cât costă, unde o găsești și cât e de specială

Dacia Duster continuă să fie unul dintre cele mai accesibile SUV-uri de pe piața europeană, dar bolidul de la Mioveni încearcă să atragă și o serie de utilizatori mai pretențioși cu ediții limitate, precum Extreme SE.

Dacia Duster, în varianta cea mai ieftină – Essential, are un preț de pornire de 14.400 de euro. Versiunea Prestige, pe piața autohtonă, începe de la 17.750 de euro. Pentru cei cu buzunare și mai adânci, există însă Dacia Duster Extreme SE 2022. Cel puțin momentan, aceasta este disponibilă pentru comandă doar în Franța, dar nu este exclus să ajungă la un moment dat și pe meleaguri mioritice.

2021-New-Dacia-Duster-Extreme-Limited-Edition-10-scaled

Dacia Duster Extreme SE, cea mai scumpă mașină de la Mioveni

Comenzile pentru ediția limitată de Duster au început pe 6 ianuarie în Franța, iar prețul de pornire este de 19.800 de euro. Aceasta are la bază dotările standard ale versiunii Prestige, dar mai include câteva particularități speciale, atât la interior, cât și în ceea ce privește designul exterior.

În ceea ce privește dotările standard, cele pe care le întâlnești în varianta Prestige, cu un preț de pornire de aproximativ 18.000 de euro, lista include aerul condiționat automat, sistemul de infotainment Media Nav Evolution cu un ecran sensibil la atingere cu diagonala de 8 inci și card de acces fără cheie. În plus, ai două porturi USB pentru pasagerii din spate și un sistem cu mai multe camere video, ca să înțelegi mai bine ce se petrece în trafic.

Duster Extreme SE va fi disponibilă într-o singură culoare, Urban Grey, cu o serie de inserții portocalii, atât la exterior, cât și la interior, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Vor fi cusături de aceeași culoare pe tapițeria din imitație de piele, pe cotiera și consola centrală, pe panourile ușilor, în timp ce gurile de aerisire vor avea rame portocalii.

Ca un detaliu foarte important, Dacia Duster Extreme SE are un preț de pornire de 19.800 de euro, dar ajunge foarte ușor până la 24.400 de euro,, dacă vrei tracțiune integrală și motorizare Diesel Blue dCi 115. Cu această valoarea s-ar putea să fie cea mai scumpă Dacia creată vreodată.

 

Citește și: