Dacă folosești Instagram, trebuie să fii atent: hackerii îți vizează contul

Dacă folosești Instagram, trebuie să fii atent: hackerii îți vizează contul

Dacă ai cont pe Instagram, trebuie să știi că Directoratul Național de Securitate Cibernetică a avertizat că utilizatorii platformei de social media sunt vizați de o campanie de tip phishing.

Mai exact, atacatorii folosesc conturi compromise pentru a face victime: ”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis DNSC. 

Grijă la Instagram

Tot de la DNSC aflăm că hackerii pretind că au nevoie de link-ul din SMS pentru a obține un vot într-un concurs online. Specialiștii ne sfătuiesc să nu furnizăm altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, “pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea „forgot my password” din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs, înseamnă că cineva dorește să vă fure contul”.

Așadar, pentru a nu vă compromite contul de Instagram, evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. De asemenea, trebuie să fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare în limba română a textului primit. O greșeală de ortografie sau de gramatică este probabil să se întâmple din când în când, chiar și pe cele mai autorizate site-uri web. Cu toate acestea, majoritatea site-urilor web au echipe de profesioniști care creează aceste site-uri web.

Desigur, cea mai importantă soluție ca să te protejezi de atacuri cibernetice e să activezi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

„Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/”, mai menționează DNSC.