04 dec. 2022 | 08:25

Cyberpunk 2077 trece prin cea mai bună perioadă: cum a fost ajutat de anime-ul de pe Netflix

ACTUALITATE
Cyberpunk 2077 trece prin cea mai bună perioadă: cum a fost ajutat de anime-ul de pe Netflix

Cyberpunk 2077 a fost un dezastru infam pentru CD Projekt, cu excepția faptului că nu a fost chiar un dezastru.

A fost un succes uriaș de vânzări imediat, mutând 13,7 milioane de copii în 2020 și în ciuda problemelor bine mediatizate pe care le-a avut a continuat să vândă, depășind 20 de milioane de exemplare vândute în septembrie 2022. Și în cel mai recent raport financiar, CD Projekt a dezvăluit că succesul anime-ului Edgerunners a contribuit la creșterea vânzărilor și a împins și mai mult studioul la un nou record financiar trimestrial.

„În termeni financiari, acesta a fost cel mai bun trimestru al treilea din întreaga noastră istorie, cu venituri consolidate de 246 milioane zł (54,3 milioane dolari), în principal datorită vânzărilor puternice ale jocului Cyberpunk”, a declarat directorul financiar al CD Projekt, Piort Nielubowicz.

Studioul a făcut progrese semnificative în transformarea Cyberpunk 2077 într-o formă adecvată, dar succesul anime-ului Cyberpunk: Edgerunners de pe Netflix a fost esențial în recenta sa renaștere.

„Această serie de 10 episoade dezvoltată împreună de CD Projekt Red în colaborare cu Studioul japonez Trigger a furat inimile a milioane de fani ai universului din întreaga lume”, a spus Nielubowicz. „Serialul a fost lăudat de critici și a ajuns în top 10 Netflix în 19 țări. Popularitatea serialului anime, împreună cu primirea pozitivă a actualizării Edgerunners, au ajutat vizibil vânzările de unități ale Cyberpunk”.

Un joc bun, un anime și mai bun

„O creștere semnificativă a cantității vânzărilor grupului în trimestrul al treilea din 2022 în raport cu perioada de referință s-a datorat în principal unei bune recepții a actualizării Cyberpunk Edgerunner 1.6, care a precedat lansarea pe Netflix a seriei anime Cyberpunk: Edgerunners „, a spus studioul.

„Actualizarea a inclus conținut suplimentar pentru joc legat de serie (misiuni secundare, locații, articole, un joc arcade) și o serie de actualizări și îmbunătățiri tehnice ale jocului. Aceste evenimente susținute de o campanie de marketing și comunicare au contribuit la o creștere în Vânzările de produse din segmentul CD Projekt Red.”

CD Projekt a spus anterior că nu are planuri pentru un al doilea sezon din Cyberpunk: Edgerunners, deși, având în vedere răspunsul la acesta, aș ghici că este o situație „niciodată să nu spui niciodată”.

Edgerunners se îndreaptă către lumea boardgame-urilor, totuși, ca parte a Cyberpunk Red, cea mai recentă ediție a seriei TTRPG a lui Mike Pondsmith. Între timp, CD Projekt a confirmat că Cyberpunk 2077 va primi o continuare completă, deși pentru moment studioul își concentrează cea mai mare parte a eforturilor pe viitoarea expansiune, Phantom Liberty.