Cum vor resimți românii conflictul din Ucraina: gazul va ajunge la 2000 de euro, conform oficialilor ruși

Cum vor resimți românii conflictul din Ucraina: gazul va ajunge la 2000 de euro, conform oficialilor ruși

Nu a durat mult de la începerea conflictului din Ucraina, până când oficialii europeni au dat startul sancțiunilor economice la adresa Rusiei. Din păcate, atât de mult depinde Europa de gazele naturale ale rușilor, încât vom suferi noi, mai mult decât Vladimir Putin și ai lui.

Germania a blocat certificarea și aprobările legate de gazoductul Nord Stream 2 pe termen nelimitat, pe parcursul zilei de ieri. Imediat după, Dimitri Medvedev, fostul președinte rus și un apropiat al lui Vladimir Putin, a postat pe Twitter consecințele unei astfel de sancțiuni. Oficialul a atras atenția europenilor că vor ajunge să plătească în curând până la 2000 de euro pe 1000 de metri cubi de gaz.

Europa, dependentă de gazul Rusiei

”Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter, potrivit Digi24.

Afirmațiile lui Medvedev au venit după ce cancelarul german Olaf Scholz a anunțat, marți, că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei. La fel ca în cazul sancțiunilor anunțate de americani sau alte țări europene, Olaf a făcut anunțul după ce Rusia a anunțat că va trimite trupe în regiunile separatiste din Ucraina, la scurt timp după ce a anunțat că le recunoaște independența.

”Astăzi am cerut Ministerului Federal al Economiei să retragă raportul privind securitatea energetică de la Agenția Federală pentru Rețea”, a spus cancelarul. ”Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a adăugat el.

Ca să înțelegi de ce vom avea noi de suferit, mai mult decât rușii, din cauza sancțiunilor impuse de europeni, merită să ai în vedere că prețul gazului în Europa a crescut cu 10% pe parcursul zilei de ieri, după anunțul cancelarului și a ajuns la 900 de dolari pentru o mie de metri cubi. Rămâne să vedem dacă amenințarea lui Medvedev se va transpune în realitate și vom ajunge să plătim 2000 de euro pe aceeași cantitate.