Cum să scapi de fișierele nedorite în Photoshop. Metoda simplă care te va ajuta „să faci curățenie”

Cum să scapi de fișierele nedorite în Photoshop. Metoda simplă care te va ajuta „să faci curățenie”

Dacă folosești Adobe Photoshop și nu vrei să-ți lași ultima lucrare pe pagina de pornire, atunci când lansezi, din nou, aplicația, iată câteva opțiuni pentru a șterge lista sau pentru a o ascunde.

Pentru a șterge lista de fotografii recente din Adobe Photoshop, mai întâi trebuie să faci click pe „File”, din bara de meniu. Apoi selectează „Open Recent”. În micul meniu, selectează „Clear Recent File List”.

Și asta este tot cam tot. Lista ta de fișiere recente va fi ștearsă și nu vei mai vedea fișierele pe care le-ai deschis  în meniul „File” sau pe ecranul „Home”, atunci când deschizi din nou Photoshop.

Cu toate astea, fișierele noi vor fi adăugate în continuare în listă atunci când le deschizi. Dacă vrei să remediezi acest lucru, citește și continuarea articolului.

Cum să ascunzi lista de fișiere recente în Photoshop

După cum ai văzut mai sus, este destul de ușor să ștergi lista de fișiere recente din Photoshop. Dacă deschizi mai multe fișiere după aceea, le vei vedea din nou în listă. Pentru a scăpa de lista de fișiere recente și a o ascunde din ecranul „Home”, trebuie să faci click pe „Edit”, în bara de meniu. Apoi, selectează „Preferences”, ca mai apoi să îți gestionezi totul de acolo.

Când se dechizi fereastra „Preferences”, uită-te în partea de jos a ferestrei și setează opțiunea „Recent File List Contains” la numărul zero, folosind caseta de text de lângă aceasta.

După aceea, poți da click pe „OK”, iar Photoshop va salva modificările și va închide fereastra „Preferences”. De acum înainte, nu vei mai vedea lista fișierelor deschise recent în meniul „File” și nici pe ecranul de pornire.

Trebuie, totuși, să reții un lucru: Photoshop încă va ține evidența fișierelor deschise recent, chiar dacă tu nu le mai vezi listate, iar dacă modifici „Recent File List Contains” cu un alt număr, altul decât zero adică, vei vedea din nou fișierele deschise recent.