Cum creezi un album foto în PowerPoint: metoda simplă care te scapă de bătăi de cap

Cum creezi un album foto în PowerPoint: metoda simplă care te scapă de bătăi de cap

Prezentările pe diapozitive sunt excelente pentru mai mult decât cele legate de locul de muncă; spre exemplu, poți folosi Microsoft PowerPoint pentru a crea un album foto și pentru a adăuga muzică sau efecte vizuale, dacă nu știai.

Cum configurezi un album foto în PowerPoint

Deschide PowerPoint și creează o prezentare goală sau utilizează una deja existentă. Când creezi abumul foto, PowerPoint îl plasează automat într-o nouă prezentare de diapozitive.

Accesează fila Inserare, selectează Album foto – Album foto nou, în secțiunea Imagini.

Când se deschide fereastra Album foto, poți începe să adaugi fotografiile pe care dorești să le utilizați. În stânga, sub Inserare imagine din, dă click pe „File/Disk”.

Poți selecta câte o fotografie odată, sau mai multe, folosind Ctrl. Apasă pe „Inserare” și acele fotografii vor apărea în caseta Imagini din album, în fereastra Album foto. Continuă același proces până când adăugi toate fotografiile dorite.

Poți rearanja ordinea imaginilor selectând una și apoi folosind săgețile în sus și în jos de sub caseta „Imagini în album”. De asemenea, poți folosi Eliminare pentru a șterge o fotografie pe care ai adăugat-o.

Dacă vrei să pui și un text la albumul foto, dă click pe „Casă text nouă”, din stânga. Poți folosi apoi săgețile în sus și jos pentru a plasa acest diapozitiv unde vrei. Se pot include și mai multe diapozitive de text, de asemenea.

Ai câteva opțiuni pentru editarea sau corectarea fotografiilor din album. Pentru un aspect unic, poți folosi alb-negru pentru toate imaginile. Bifează caseta din stânga, sub Opțiuni imagine, și apoi Toate imaginile Alb-negru.

Dacă vrei să păstrezi fotografiile așa cum sunt, dar ai dori câteva ajustări ușoare, poți face și acest lucru. Selectează o fotografie din listă bifând caseta. În dreapta, sub previzualizarea fotografiei, ai butoane pentru a roti imaginea, a regla contrastul și a crește sau a reduce luminozitatea.