Cum au fost creați viermii din filmul Dune: cele mai bune efecte speciale

Cum au fost creați viermii din filmul Dune: cele mai bune efecte speciale

Un film din culise pentru Dune dezvăluie modul în care regizorul Denis Villeneuve și echipa sa au dat viață viermilor de nisip ai filmului.

O prezentare din culise pentru Dune dezvăluie modul în care viermii de nisip ai filmului au fost proiectați și aduși la viață. Epopeea SF a debutat în octombrie anul trecut în cinematografe și pe HBO Max, postând o deschidere suficient de puternică pentru ca Warner Bros să dea rapid undă verde dezvoltării lui Dune: Part Two, care este în prezent programată pentru lansarea pe 20 octombrie 2023.

Dune este, de asemenea, pregătit pentru o mulțime de premii Oscar în acest an, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun sunet și cele mai bune efecte vizuale.

În afară de aspectele sale tehnice, o mare parte a succesului lui Dune se datorează distribuției sale incredibile de ansamblu, conduse de Timothée Chalamet în rolul principalului protagonist Paul Atreides, Oscar Isaac în rolul tatălui său, Ducele Leto Atreides și Rebecca Ferguson în rolul mamei sale Bene Gesserit, Lady Jessica, în timp ce Stellan Skarsgård este aproape de nerecunoscut ca principalul antagonist, baronul Vladimir Harkonnen.

O muncă titanică

Dune are, de asemenea, o serie de actori de mare profil în roluri mai mici, dintre care unii vor primi mai mult timp pe ecran în partea a doua, inclusiv Zendaya și Dave Bautista. În Dune, personajele sunt adesea însărcinate să călătorească prin nisipurile perfide ale Arrakis, care sunt pline de viermi gigantici de nisip.

Viermii de nisip joacă un rol important atât în ​​romanul lui Frank Herbert din 1965, cât și în adaptarea cinematografică a lui Villeneuve. Creaturile gigantice sunt originare din planeta deșertică Arrakis și sunt responsabile pentru producerea resursei foarte apreciate cunoscută sub numele de condimente sau melange, un medicament care poate fi inhalat de oameni pentru a dobândi puteri de preștiință.

În carte, viermii de nisip pot crește până la 2,7 km lungime și câteva sute de metri lățime, ceea ce a prezentat provocări fără precedent pentru echipa VFX a filmului. Datorită faptei incredibile cu care au fost însărcinați animatorii lui Dune atunci când au dat viață viermilor de nisip, filmul ar putea fi considerat liderul pentru cele mai bune efecte vizuale.