Cum a ajuns Zuckerberg să fie luat peste picior, „la mișto”. Fostul șef al Google șterge pe jos cu visul CEO-ului Facebook

Cum a ajuns Zuckerberg să fie luat peste picior,

Fără îndoială că Mark Zuckerberg a revoluționat internetul și ne-a schimbat radical și ireversibil maniera în care interacționăm sau lucrăm. Dar planurile lui cele mai recente îi fac pe liderii din zona tech să-l ia peste picior.

Este vorba despre ambițiosul Metavers. Această realitate virtuală în care am urma să trăim prin avatarele noastre și pe care Zuckerberg promite să ne-o dăruiască, cât de curând.
Doar că planurile lui Zuckerberg, deși sună bine, nu sunt luate în serios de alte nume grele din domeniu.

Niciodată n-a mai fost atât de umilit inventatorul Facebook

De exemplu, fostul CEO al Google, Eric Schmidt, prezent fiind la Festivalul Aspen Ideas din Aspen, Colorado, de săptămâna aceasta, a transmis indiferență și puțină confuzie când a fost întrebat cum ar putea afecta metaversul relațiile globale.

„Nu există un acord cu privire la ce este metaversul, chiar dacă o companie și-a schimbat numele în așteptarea definirii acestuia”, a spus Schmidt marți, făcând aluzie la schimbarea numelui Facebook în Meta în octombrie 2021.

Chiar și utilizatorii de internet sunt confuzi în privința metaversului despre care vorbește Zuckerberg. Conform datelor unui sondaj Axios, oamenii au spus că nu sunt siguri ce este metaversul, iar 58% dintre respondenți au spus că nu sunt nici speriați, nici entuziasmați de concept.

În pofida ironiilor, scepticismului și confuziei unora, în luna martie a acestui an, banca globală de investiții Citi a estimat că metaversul – indiferent de capacitatea pe care o are – ar putea avea o valoare cuprinsă între 8 și 13 trilioane de dolari până în 2030.

Remarca fostului CEO Google abundă de ironie, este clar! Doar că planul încă nedefinit al lui Zuckerberg se va materializa, fără îndoială, mai devreme sau mai târziu. Aceasta este certitudinea pe care ar trebui să o avem cu toții, dacă analizăm evoluțiile tehnologice de care omenirea a fost capabilă numai în ultimul secol. Este evident că e o chestiune de timp până când vom trece la următorul nivel. Dacă ne va duce acolo Zuckerberg sau alt personaj, rămâne de văzut!