Comoara de sub România care este unică în lume și de care, pentru prima dată, ne-a păsat

Comoara de sub România care este unică în lume și de care, pentru prima dată, ne-a păsat

Lucrările de modernizare a Salinei Turda continuă, chiar dacă o parte din ele au fost finalizate.

Primarul Cristian Matei a anunțat finalizarea modernizării intrării în Salina Turda, de pe strada Salinelor nr. 54B, anunțând iminenta lansare a unei aplicații mobile Salina Turda, dar și modernizarea intrării principale de pe Aleea Durgăului nr. 7, unde turiștii vor fi întâmpinați de spații moderne, dar și creșterea locurilor de parcare.

Cu alte cuvinte, pentru început a fost modernizată „Intrarea Veche” de pe strada Salinelor, numărul 54B.

„Acolo, turiștii vor fi întâmpinați într-o încăpere grandioasă, cu un design modern. Totodată, au fost gândite și mici spații comerciale, menite să asigure toate facilitățile unui sejur complet”, a declarat primarul.

Salina intră în era digitală

Pe lângă modernizarea intrării în mină, urmează să fie lansată și o aplicație, care va funcționa ca un punct info și casă de bilete. Aceasta va disponibilă în limba română, limba engleză și limba maghiară.

„Concomitent se pun la punct ultimele detalii pentru funcționalitatea aplicației Salina Turda, disponibilă în trei limbi: română, engleză și maghiară. Din aplicație vor putea fi achiziționate bilete de intrare sau pentru activitățile recreative. Pentru fiecare mină vor fi disponibile ghiduri audio prin care experiența turistică va fi îmbunătățită semnificativ”, a mai spus edilul.

Cea mai bună veste este că lucrările nu se opresc aici, de altfel sunt planificate și alte lucrări de modernizare și dotare ale intrării de pe Aleea Durgăului nr. 7 care includ:

  • modernizarea pavilionului de acces
  • modernizarea parcării prin crearea de noi spații pentru turiști: ticketing points, souvenir points, food points. Căsuțele de lemn vor lăsa locul unor spații moderne destinate celor care trec pragul Salinei.
  • creșterea numărului de locuri de parcare pentru vizitatori
  • automatizarea sistemului de achiziționare a biletelor de acces și a biletelor pentru serviciile de agrement.

„Toate acestea vor duce la desăvârșirea unei experiențe extraordinare de vizitare a celui mai spectaculos subteran din lume”, a transmis primarul Cristian Matei.