Această mină de sare din România e mai apreciată decât Disneyland

Aparent, întotdeauna străinii s-au descurcat mai bine decât noi cu promovarea atracțiilor turistice de pe plaiurile mioritice. De data aceasta, un obiectiv turistic de la noi e considerat o alternativă mai interesantă decât Disneyland.

Este vorba despre Mina Rudolf, care atrage 600.000 de vizitatori în fiecare an şi a devenit unul dintre cele mai apreciate obiective turistice românești în presa internaţională. „Dacă aveţi impresia că Disneyland stabileşte reperele în privinţa parcurilor de distracţii la nivel mondial, ar trebui să nu vă pripiţi, pentru că o atracţie din România oferă o alternativă aparte pentru o zi de distracţie în familie”, precizează Daily Mail. Imaginile sunt fascinante și pot fi văzute în galeria de mai sus.

Este situată în Salina Turda și ajunge în anumite zone şi la 120 de metri adâncime sub pământ. Mina Rudolf a fost transformată într-un punct de atracţie pentru turişti din toată lumea. La 40 de metri adâncime, mina Rudolf găzduieşte un teren de minigolf, bowling, un amfiteatru de 180 de locuri şi un lac pe care te poţi plimba cu barca. De asemenea, să nu uităm de locul de joacă amenajat pentru copii, alături de carusel şi roata mare.

În Evul Mediu, oamenii săpau în mină pentru a scoate sare medicinală, apoi a fost folosită ca adăpost în Primul Război Mondial, pentru ca astăzi să fie una dintre cele mai populare destinaţii de distracție. Mina oferă beneficii mai ales pentru persoanele cu probleme respiratorii. În subteran, temperatura se păstrează constantă, la 12 grade Celsisus.

Citește și: