30 dec. 2022 | 11:17

Codul Rutier 2023 – rămâi fără mașină în trafic, ți-o confiscă Poliția: noi sancțiuni introduse pentru toți șoferii

ACTUALITATE
Codul Rutier 2023 - rămâi fără mașină în trafic, ți-o confiscă Poliția: noi sancțiuni introduse pentru toți șoferii

Anul 2023 vine cu sancțiuni mai dure pentru șoferii indisciplinați de pe drumurile patriei, cel puțin asta reiese dintr-un proiect de lege care în acest moment se află în dezbatere, pe masa senatorilor.

Actul normativ în cauză se dorește a aduce o serie de reguli mai dure pentru conducătorii auto din țara noastră și introduce, astfel, pedepse usturătoare pentru cei care nu țin cont de prevederile legale și acționează ca într-un stat fără legi.

Știm cu toții că nu sunt chiar rare cazurile în care oamenii fac fix2 ce-i taie capul când sunt la volan, când vor să își parcheze mașinile și așa mai departe. Ei bine, din 2023, dacă acest proiect de lege va primi undă verde de la Parlament, nu va mai fi de glumă. Vei plăti scump greșelile pe care le faci, fie că ele au fost săvârșite cu intenție sau nu.

Codul rutier pe 2023, mai dur ca niciodată. Mașina ta devine bunul statului, dacă faci așa ceva

Concret, trebuie să știi că nu avem vești bune pentru tine în cazul în care ești vitezoman. Noul proiect stipulează foarte clar faptul că șoferii care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare a mașinii timp de șase luni.

Însă povestea nu se termină aici. Tot în textul aceluiași proiect se indică faptul că „depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic se sancţionează complementar cu reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculul pe o perioadă de 6 luni.”

În cazul în care te ambiționezi și scoți mașina la plimbare în termenul prevăzut, aceasta va fi confiscată și, conform legii, va fi un bun al statului, așa că nu e deloc de glumă cu depășirea limitelor de viteză și nici cu a persista în aceeași greșeală care este, până la urmă, deosebit de periculoasă, dincolo de faptul că este ilegală. Viteza ucide și s-a demonstrat acest lucru în nenumărate cazuri, din păcate. Optează pentru un comportament cumpătat și responsabil când ești la volan!