18 mai 2022 | 07:16

Codul Rutier 2022, modificat în România, din nou: regulile care ți-ar fi putut salva viața, desființate

ACTUALITATE
Codul Rutier 2022, modificat în România, din nou: regulile care ți-ar fi putut salva viața, desființate

Codul Rutier 2022, așa cum a început anul, părea destul de strict, iar sancțiunile erau cât se poate de serioase. Era genul de cod rutier care se preta pentru cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană după numărul de persoane care și-au pierdut viața. Din păcate, un mână de parlamentari au schimbat schimbarea.

Cele mai importante noutăți introduse în Codul Rutier din acest an au fost desființate. Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a eliminat peste noapte articolul referitor la comportamentul agresiv din trafic, la șicane și alte manifestări care pot duce la accidente grave. Mai mult decât atât, dacă circuli cu 200 de kilometri la oră sau mai mult de 70 de kilometri peste viteza legală, acum pleci de la locul faptei cu o dovadă care îți dă drept de circulație două săptămâni. Pleci cu mașina ta, deși ai fi putut să faci prăpăd pe străzi.

Cât de grave sunt schimbările din Codul Rutier 2022

”Şi au mai scos o serie de prevederi care erau pentru o contravenție foarte gravă: depășirea cu peste 70 de km pe oră a vitezei de circulație. Haideți să ne imaginăm o situație în care avem o cursă ilegală de mașini în centrul unui oraș, unde sunt pietoni pe margine, 200 de km pe oră prin București sau prin Timișoara, să spunem. Poliția îl oprește, îi suspendă dreptul de a conduce patru luni.

Noile măsuri pe care le introdusese guvernul prevedeau că dovada înlocuitoare a permisului de conducere este fără drept, deci au mers cu 200 km pe oră prin oraș, nu mai pleci cu mașina de acolo. Domnii din comisie și de la PSD, PNL și UDMR nu pot să circule cu viteză legală în România, că altfel nu se înțelege de ce sunt atât de împotriva unor măsuri care înseamnă pur și simplu respectarea regulilor.”, a atras atenția Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi și fost ministru al transporturilor.

Una peste alta, pentru vreo trei luni nu ai avut voie să fii agresiv în trafic în România sau să circuli cu peste 70 de kilometrii la oră și, în consecință, să-ți pierzi instant dreptul de a conduce mașini pe drumurile publice pentru patru luni. Acum, sancțiunea rămâne, dar primești o dovadă cu care poți circula două săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele