Circulație deschisă pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Anunț făcut de ministrul Sorin Grindeanu

Circulație deschisă pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Anunț făcut de ministrul Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, joi dimineață, că s-a deschis circulația pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Potrivit oficialului din Guvern, încă 21,35 de kilometri de drum de mare viteză se adaugă celor 18,5 km pe care se circulă deja din luna aprilie. Vestea a fost dată pe rețelele sociale.

S-a deschis circulația pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, a fost inaugurată. Vicepremierul Sorin Grindeanu susține că, datorită celor aproape 40 de kilometri ai primului Drum Expres din România, este eliminată una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș. Astfel, prin ocolirea celor două municipii se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care leagă Muntenia de Oltenia.

captură foto Facebook
captură foto Facebook

Precizări făcute de ministrul Sorin Grindeanu

Construcția Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în urmă cu trei ani (luna septembrie 2019). De asemenea, Tronsoanele 3 și 4, făcute de același antreprenor român, avansează foarte bine, relatează ministrul Transporturilor pe Facebook.

„Pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate. În acest ritm circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024.

Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).”, a explicat ministrul Grindeanu.

Șoferii scutesc până la o oră

Potrivit Pro Infrastructura, cei 18,5 kilometri dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș, inaugurați la 21 aprilie, plus 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina, alcătuiesc primii kilometri de drum expres veritabil din România. Conducătorii auto aflați în tranzit ar putea economisi până la o oră datorită celor două segmente noi de drum.

Tronsonul 2 are o lungime de circa 40 de km, începe la limita dintre județele Dolj și Olt și se termină în dreptul Municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65. Porțiunea traversează teritoriile administrative din Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.