Amelia Earhart, pilotul care a dispărut misterios de pe radar pentru totdeauna

Amelia Earhart, pilotul care a dispărut misterios de pe radar pentru totdeauna

Amelia Earhart a văzut prima dată un avion când avea 10 ani, la un târg de stat din Des Moines, Iowa. Nu a fost prea impresionată, la vremea respectivă. Acest lucru avea să se schimbe, peste ani.

Ce-i drept, al doilea avion pe care l-a văzut a fost ceva mai interesant. În jurul anului 1918, ea și un prieten au participat la o expoziție de zbor în Toronto, Canada. În timp ce se uitau la un pilot care făcea cascadorii, s-a aruncat brusc spre ei, iar acest amănunt pare să-i fi schimbat pentru totdeauna percepția.

În tinerețe, Amelia Earheart nu știa sigur ce drum să apuce în viață, referitor la cariera sa. Ea a îngrijit soldații răniți din Primul Război Mondial, s-a pregătit pentru a fi mecanic și a studiat medicina. La vârsta de 23 de ani, a participat la un spectacol aerian care oferea călătorii cu avionul. Ea a profitat de această ocazie și a zburat, astfel, pentru prima dată.

Când avionul a ajuns la câteva sute de metri de sol, Amelia Earhart a simțit o bucurie imensă, după cum avea să relateze mai târziu. În acel moment, a știut că zborul este calea pe care vrea să o urmeze.

Amelia Earhart
Amelia Earhart, prima femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic

Amelia Earhart a bătut recorduri peste recorduri până să dispară pentru totdeauna

În 1928, a devenit prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic. Acel zbor a făcut-o faimoasă, cu toate că se aflase în avion în calitate de pasager. În 1932, a pornit într-un alt zbor – de data aceasta pe scaunul de pilot. Când a aterizat, 14 ore și 56 de minute mai târziu, a devenit automat prima femeie care a zburat singură peste Atlantic. Trei ani mai târziu, ea a devenit și prima persoană care a zburat din Hawaii în California, fără un copilot.

În 1937, Amelia Earhart a vrut să bată noi recorduri și a urcat la bordul unui avion cu care ar fi trebuit să încoare Globul. Ea a apucat să călătorească 35 de kilometri înainte să dispară pentru totdeauna de pe radar. Din nefericire, nu s-a aflat niciodată ce s-a întâmplat cu ea.