China anunță cel mai mare lockdown. Orașul Shanghai se închide timp de 9 zile, pe fondul cazurilor de COVID-19

China anunță cel mai mare lockdown. Orașul Shanghai se închide timp de 9 zile, pe fondul cazurilor de COVID-19

China anunță cel mai mare lockdown de la începutul pandemiei de COVID-19, în urmă cu mai bine de doi ani. Orașul Shanghai va fi închis timp de nouă zile, iar parcul World Expo a fost transformat într-o tabără uriașă de carantină. Deși numărul cazurilor nu este mare după unele standarde internaționale, China ia măsuri drastice. Mai multe detalii, în continuare.

China anunță cel mai extins lockdown de la începutul pandemiei

China impune cel mai extins lockdown de la începutul pandemiei de coronavirus, pentru a combate noul focar de COVID-19 din Shanghai. Orașul va fi închis în două etape timp de nouă zile, în vreme ce autoritățile vor testa populația de 25 de milioane de oameni a orașului.

Totodată, parcul World Expo a fost transformat într-o tabără uriașă de carantină. Până acum, autoritățile au evitat să închidă orașul pentru a evita destabilizarea economiei, însă pare să se dorească schimbarea strategiei după ce, sâmbătă, Shanghai a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri.

Lockdown-ul din Shanghai presupune, printre altele, închiderea podurilor şi a tunelurilor şi restricţionarea traficului pe autostrăzi, cu scopul de a limita creșterea numărului de cazuri de COVID-19. China a mai impus lockdown-uri care au afectat provincii întregi, însă locuitorii acestora aveau voie să călătorească în interiorul zonei carantinate.

După cum menționam și mai sus, lockdown-ul se va desfășura în două etape, pentru a permite testarea „eşalonată“, partea de est a orașului fiind sub restricții de luni până pe 1 aprilie, iar partea de vest între 1-5 aprilie. Shanghai, capitala comercială a Chinei, este cel mai mare oraș care a intrat până acum în carantină.

Citește și: Ministrul Sănătății, avertisment grav despre cazurile de COVID. Ce urmează să se întâmple

Creșeterea numărului de cazuri a declanșat un răspuns puternic al autorităților

Pe perioada lockdown-ului, transportul public este suspendat, iar firmele și fabricile sunt nevoite să oprească operațiunile sau să lucreze remote, potrivit autorităților.

Wu Fan, membră a echipei de experţi COVID-19 din Shanghai, a declarat că, în urma recentei testări în masă, s-au descoperit infecții „pe scară largă“ în întregul oraș, ceea ce a declanșat un răspuns puternic din partea autorităților.

„Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă pentru că odată ce oamenii infectaţi sunt puşi sub control, blocăm transmisia“, a afirmat Fan, adăugând că testarea va fi efectuată până la eliminarea tuturor riscurilor.

Autoritățile orașului au anunțat noile restricții, cerând locuitorilor „să sprijine, să înțeleagă și să coopereze cu activitatea orașului de prevenire și control al epidemiei“.

Citește și: