Chiar dacă avem război la graniță, acum e momentul ideal să-ți schimbi jobul: iată de ce

Chiar dacă avem război la graniță, acum e momentul ideal să-ți schimbi jobul: iată de ce

Cu un război în plină desfășurare la granițele țării noastre, am putea crede că este momentul prielnic să nu facem mișcări prea semnificative și care ar putea fi catalogate ca fiind riscante în cariera noastră. Nimic mai fals! Adevărul este că, deși trăim o dramă când vedem suferința vecinilor noștri, în plan intern, acum e momentul ideal pentru o schimbare de job, iar în cele ce urmează aducem și argumentele.

Piața muncii din România traversează o perioadă excepțional de bună. Chiar dacă piețele financiare ale lumii se confruntă cu incertitudini, mediul nostru privat pare sigur pe el și dornic să evolueze, chiar și în acest context presărat cu multiple provocări.

Așa se face că angajatorii lansează un număr impresionant de joburi și așteaptă să vadă interes din partea candidaților.

Acum e șansa ta să prinzi un job mai bun

Potrivit celor mai recente date furnizate de platforma de recrutare eJobs, peste 38.000 de locuri de muncă au fost scoase la concurs în ultima lună, număr în creştere cu 62% faţă de perioada similară a anului anterior. Dintr-o ofertă atât de bogată, e practic imposibil să nu găsești un loc de muncă și pentru tine!

Cei care au realizat analiza susțin că firmele locale au publicat peste 38.000 de anunţuri de angajare pe portalul eJobs de la începutul războiului din Ucraina (în perioada 24 februarie- 23 martie 2022).

„Piaţa muncii merge înainte în ciuda contextului nefavorabil. Angajatorii sunt în continuare optimişti şi recrutează într-un ritm foarte alert, în acord cu planurile pe care şi le-au făcut la început de an.

Acest lucru este datorat şi ri­di­cărilor restricţiilor din 9 martie, lucru care a dus la accelerarea angajărilor pentru sec­toare care, până recent, au fost blocate sau afectate puternic de pan­de­mie. Cel mai bun exemplu în acest sens este HoReCa, industrie care, în luna martie, a scos la bătaie aproape 4.500 de joburi noi, fiind pe locul 3 la oferta de joburi“, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs.