Cele mai periculoase locuri din lume, în care nu ar trebui să îți petreci vacanța

Cele mai periculoase locuri din lume, în care nu ar trebui să îți petreci vacanța

Vara este o perioadă de relaxare și liniște, dar o îngrijorare pe care această perioadă a anului o aduce de obicei cu ea este alegerea locului în care să-ți petreci vacanța mult așteptată. Dacă vrei ceva inedit, de ce să nu mergi într-unul dintre cele mai periculoase locuri din lume?

Locuri periculoase din lume luate cu asalt de către turiști

Atunci când alegi destinația de vacanță, cu siguranță printre cele mai importante criterii constau prețul cazării, cel al transportului, numărul de zile în care poți vizita diferite obiective și poate și tradiția culinară. Totuși, o altă problemă care trebuie luată în considerare și care uneori este trecută cu vederea este pericolul destinației de vacanță.

Printre statisticile care pot fi luate în considerare pentru a măsura pericolul unui loc de vacanță se numără și rata crimelor la 100.000 de locuitori. De exemplu, până în 2022, 4 dintre cele mai periculoase 5 orașe din lume în acest sens corespund Mexicului. Acesta nu reprezintă singurul factor al celor mai periculoase locuri din lume. Iată 5 dintre cele care te vor îndemna să le vizitezi și deopotrivă, să le eviți.

1. Lacul Nyos din Camerun: un lac exploziv

Acest lac este considerat unul dintre cele mai periculoase de pe Pământ și ar trebui evitat ca loc de scăldat în vacanță. Nu pentru că este foarte adânc, nici pentru că are curenți subacvatici, nici măcar pentru că ar adăposti o colonie de piranha.

Lacul Nyos din Camerun este un lac vulcanic care la 21 august 1986 a provocat moartea a aproximativ 1.800 de oameni. Motivul: un nor de dioxid de carbon generat de lac a ajuns să explodeze ca și cum ar fi o bombă, provocând astfel o tragedie.

Lacul Nyos din Camerun
Lacul Nyos din Camerun (Foto: Flikr)

2. Stânca Kjerag din Norvegia: o piatră care atârnă la 1.000 de metri

În fiordurile norvegiene, în special în Lysefjord, există un loc extrem de periculos. Parcă plasată de cineva între 2 pereți verticali, se află stânca Kjerag, o piatră care atârnă la o altitudine de 1.000 de metri. Este un loc unde mulți turiști aleg să se pozeze și să se aleagă cu o amintire inedită din vacanță.

Stânca Kjerag din Norvegia
Stânca Kjerag din Norvegia (Foto: jerdam Kjerag/Flickr)

3. Deșertul Danakil din Etiopia: cel mai fierbinte loc de pe planetă

În Depresiunea Afar, în Etiopia, se află unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe planetă: deșertul Danakil. În acest punct de pe Pământ, temperaturile depășesc de obicei 55 de grade Celsius în timpul zilei, fiind și un loc periculos deoarece este condiționat de a fi una dintre cele mai active zone tectonic de pe întreaga planetă.

Depresia Danakil din Etiopia
Depresia Danakil din Etiopia (Foto: Getty)

4. The Poison Garden din Marea Britanie: cea mai periculoasă grădină din lume

Pentru a te adăposti de căldură, ai crede că ar fi convenabil să te adăpostești într-o zonă verde precum un parc sau o grădină botanică, dar ai grijă la grădina pe care o alegi. În Grădina Otrăvitoare din Grădina Alnwick există aproape 100 de plante otrăvitoare care te-ar putea ucide.

Acest loc, care se află în orașul Northumberland (Regatul Unit), poate fi vizitat doar conform unor reguli stricte de siguranță, iar grădinarii săi trebuie să lucreze cu costum și mască de protecție pentru a nu fi afectați de otrava plantelor.

Grădina otrăvita (The Poison Garden) în Anglia
Grădina otrăvita (The Poison Garden) în Anglia

5. Peștera Gouffre Berger din Franța: peștera morții

În sud-estul Franței, această călătorie în centrul Pământului te așteaptă: o peșteră de peste 1.200 de metri adâncime. Peștera are un lac în interior, deoarece apa a forat roca de calcar care o alcătuiește. Se spune că în ea și-au pierdut viața mai multe persoane, deoarece atunci când plouă, peștera este inundată.

Cueva Gouffre Berger în Franța
Cueva Gouffre Berger în Franța (Foto: Flickr)
20:51 / 30.07.2022