Cei patru mascați din Gorj care au bătut un bărbat, reținuți. Lucian Bode trimite corpul de control la IPJ Gorj

Cei patru mascați din Gorj care au bătut un bărbat, reținuți.  Lucian Bode trimite corpul de control la IPJ Gorj

Lucian Bode a declarat că a cerut Poliției Române să trimită corpul de control la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, în cazul celor patru mascați care au bătut un bărbat. Cei patru angajați au fost reținuți sub acuzațiile de tortură și tentativă de omor, după ce au lovit un suspect care i-a mințit.

Cei patru mascați din Gorj care au bătut un suspect, reținuți

Cei patru poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale s-au enervat după ce un bărbat cercetat pentru ultraj după ce a lovit un poliţist cu oglinda maşinii, i-a minţit cu privire la locaţia în care se află maşina implicată.

Procurorii au descoperit că victima a fost snopită în bătaie, atât în autospeciala MAI, cât şi în sediul Poliţiei Novaci, în timp ce era avea mâinile încătușate.

Mascaţii l-au snopit în bătaie, iar medicii au decis că loviturile i-au pus viaţa în pericol.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, astăzi, că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj pentru a face verificări în acest caz.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2022, orele 22:00, a patru suspecţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, faptă prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal şi tortură, faptă prevăzută de art. 282 alin. 1 lit. a Cod penal.

Victima nu a ripostat

„Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 – 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată, cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având in vedere că persoana vătămată condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, este comunicatul DNA.

Citește și: