Cea mai descărcată aplicație din lume în 2022 nu mai este Facebook, Instagram, WhatsApp sau Messenger

Cea mai descărcată aplicație din lume în 2022 nu mai este Facebook, Instagram, WhatsApp sau Messenger

Când vine vorba de aplicațiile mobile pe care le descarci atunci când îți cumperi un telefon nou, lista pare să fie destul de previzibilă, Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, Google Maps, Waze și, eventual, câteva aplicații bancare. Niciuna dintre acestea nu este însă cea mai populară.

În primul trimestru din 2022, cea mai descărcată aplicație mobilă la nivel global a fost TikTok, aceasta reușind să depășească toate aplicațiile de sub umbrela Meta, Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp și nu numai. Acestea din urmă dominau până nu demult topurile pe marginea subiectului. Acum, nu mai este cazul.

TikTok, cu mult peste Facebook, Instagram și celelalte

Sensor Tower a publicat statisticile referitoare la aplicațiile de mobil pe care le descărcăm cel mai mult, la nivel global, pe primul trimestru din 2022. Pornind de la această realitate, discutăm de 175 de milioane de descărcări pentru TikTok. Astfel, aceasta a devenit cea mai descărcată în clasamentul global, după numărul de download-uri al aplicațiilor mobile. Facebook nu mai este nici măcar pe poziția a doua în clasament, ci pe locul trei, după Instagram. WhatsApp este pe patru.

Revenind însă la TikTok, performanța gigantului este absolut șocantă. În primul trimestru al anului trecut a reușit deja să depășească pragul de 3,5 miliarde de descărcări pe parcursul existenței sale. Este singura aplicație care nu este deținută de Meta ce a reușit această performanță. La momentul de față, este cea mai descărcată aplicație din toate timpurile și este improbabil ca popularitatea sa să aibă de suferit, deși a făcut subiectul mai multor scandaluri, mai ales în perioada președinției lui Donald Trump, care își dorea să o interzică în SUA, pentru că avea în spate o companie chineză.

Dacă defalcăm popularitatea aplicațiilor pe platforme, TikTok conduce detașat în Apple AppStore după numărul de descărcări, în timp ce pe Android este depășit de Instagram și Facebook, în această ordine. După TikTok și aplicațiile lui Mark Zuckerberg, urmează Telegram, cu aproximativ 100 de milioane de download-uri în primul trimestru.

Citește și: