Ce se întâmplă cu plăcile video: cum vor arăta stocurile în 2022

Ce se întâmplă cu plăcile video: cum vor arăta stocurile în 2022

Condițiile de piață se vor îmbunătăți cu siguranță.

Cererea de plăci grafice continuă să crească, iar oferta crește încet pentru a o satisface. Livrările au crescut deja în 2021 și este de așteptat ca această cerere să continue în viitorul previzibil. Potrivit Digitimes Asia, se așteaptă ca livrările de GPU să crească în cursul anului 2022.

Majoritatea directorilor generali din domeniul tehnologiei au emis predicții, cei mai mulți considerând jumătatea anului 2022 punctul în care penuria ar trebui să înceapă să scadă. Asta dacă nu vedem șocuri suplimentare ale pieței cauzate de preocupări geo-politice sau războaie comerciale.

Nu toată lumea este optimistă

Se așteaptă, de asemenea, ca cerere pe segmentul de notebook-uri va crește, deși poate nu la aceleași niveluri ca și piața desktop-urilor. Digitimes subliniază că marii producători de notebook-uri, inclusiv Apple și Dell, au o capacitate rezervată pentru până la doi ani, ceea ce înseamnă că nu se așteaptă ca cererea să scadă prea curând.

Piața GPU-urilor pentru gaming îi va primi în curând pe Intel, deși am sperat că am putea vedea seria sa de GPU-uri Arc lansată până acum, se pare că sunt încă la câteva luni distanță. Când se întâmplă asta, jucătorii vor avea o a treia opțiune. Mai mult, dacă vin la un preț accesibil, cu siguranță se vor vinde foarte bine.

Avem, de asemenea, lansarea iminentă a lui RX 6500 XT de la AMD, precum și a RTX 3050 de la Nvidia. Aceste plăci se vor potrivi unui jucător ocazional de 1080p și vor acționa, sper, ca o mică ușurare a presiunii pentru un utilizator care caută orice tip de GPU de generație actuală, care să nu necesite vânzarea unui rinichi.

Pe partea bună, este 2022! Asta înseamnă că putem spune cu încredere că lucrurile se vor îmbunătăți mai târziu în acest an.

Hei, e mai bine decât nimic!

Citește și: