Ce se întâmplă cu parcările în București, de azi: anunțul care vizează toți șoferii din Capitală

Ce se întâmplă cu parcările în București, de azi: anunțul care vizează toți șoferii din Capitală

Vești proaste pentru conducătorii auto din București: începând de astăzi, 15 august, șoferii riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită tarifele aferente.

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea”, scrie Compania Municipală Parking Bucureşti pe site-ul oficial.

Cum plătești parcările în București, de azi

Așadar, contravaloarea locului parcat poate fi achitată şi prin aplicaţia „Parking Bucureşti”. Aceasta poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

Prin Parking Bucuresti App poți achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-ți cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă şi alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking Bucureşti S.A., conform companiei.

Prin această aplicaţie, poși găsi în cel mai scurt timp locurile de parcare din apropierea destinaţiei alese şi a locurilor libere. Astfel, tarifele practicate de Compania Municipală Parking, conform HCGMB 517/2019, în intervalul orar 7.00 – 23.00, de luni până vineri, sunt următoarele:

– 10 lei/oră, în zona 0;

– 5 lei/oră în zona 1;

– 2,5 lei/oră în zona 2.

Ca referință, pentru eliberarea abonamentului, riveranii (persoane fizice care posedă autoturisme şi au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public) trebuie să prezinte buletinul de identitate şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeaşi cu cea din buletin. Riveranii pot beneficia de abonamente, cu sau fără rezervare.

Potrivit primarului Capitalei, nu vor exista modificări în cazul parcărilor albe de pe marginea bordurii sau a parcărilor de reședințe, care dispun de regulamente diferite. Noile reguli menționate de Nicușor Dan se referă strict la parcările marcate cu dungi albastre.