17 ian. 2017 | 14:17

Parking+Plus, aplicația românească care te ajută să găsești loc de parcare, câștigă un concurs important

ACTUALITATE
Parking+Plus, aplicația românească care te ajută să găsești loc de parcare, câștigă un concurs important

Cu siguranță, una dintre cele mai mari provocări pe care le are un șofer dintr-un oraș mare este să găsească un loc de parcare, dar o simplă aplicație te poate ajuta, arată start-up.ro.

Găsirea unui loc de parcare este întotdeauna o sarcină dificilă, iar acum, pe timp de iarnă, devine o adevărată luptă pentru supraviețuire. Un start-up românesc din Cluj propune o soluție demnă de prezentul tehnologizat în care trăim: parcări inteligente care te informează dacă ai o șansă să îți lași mașina acolo pentru ceva timp.

Operatorii de parcări reprezintă principalul target al start-up-ului, existând un interes comun în ceea ce privește asigurarea de locuri de parcare inteligente. Șoferii au posibilitatea să găsească un loc de parcare fără bătăi de cap, iar operatorii își fac cunoscută atât prezența, cât și disponibilitatea locurilor.

Operatorul de parcare trebuie să achiziționeze un ”box” de la Parking+Plus, prin care se monitorizează fluxul mașinilor din parcare, locurile libere, dar prin care se permite și accesul automobilelor în incinta parcării, pe baza unor chei.

Accesul pe baza cheilor este unul destul de simplu, ce oferă posibilitatea de cumpărare a unor chei individuale, dar și a unor subscripții lunare. În plus, operatorul are posibilitatea de a cumpăra un pachet de chei și de subscripții, pe care le poate distribui ulterior clienților ce vor să parcheze. Există și posibilitatea ca utilizatorii să cumpere chei direct de la Parking+Plus pentru acces.

French Tech Ticket, competiția în care proiectul românesc a participat, a ales 70 de câștigători din mai bine de 2000 de proiecte propuse. Astfel, pe o perioadă de 12 luni, start-up-urile câștigătoare au ocazia să se dezvolte în Franța, într-unul dintre cele 41 de ”incubatoare” partenere. Câștigătorii primesc și finanțare, consultanță, dar și susținere pe parcursul celor 12 luni.